Atos koopt drie technologiebedrijven in VS en Europa

29 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Dankzij drie overnames – twee in de VS en één in Europa – heeft Atos zijn wereldwijde personeelsbestand onlangs versterkt met zo’n 300 professionals.

Europa

In Finland heeft Atos IDEAL GRP overgenomen, een systeemintegrator gespecialiseerd in product lifecycle management (PLM). Het in Vantaa gevestigde bedrijf levert technologie-, integratie-, software- en onderhoudsadviesdiensten aan klanten in de maakindustrie.

Door de overname maken zo’n 100 experts de overstap naar Atos in Scandinavië en de Baltische staten – zij zullen werkzaam zijn vanuit de kantoren in Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken en Estland. “We kijken ernaar uit om samen te werken met IDEAL GRP om onze klanten in de maakindustrie te helpen in hun reis naar duurzame digitale transformaties”, laat Pierre Barnabé weten, hoofd van de industriegroep Manufacturing bij Atos.

Atos koopt drie technologiebedrijven in VS en Europa

Verenigde Staten

Met de overname van Visual BI – de grootste van de twee deals die Atos in de VS heeft gesloten – voegt de IT-reus zo’n 180 medewerkers toe aan zijn personeelsbestand. De meeste van hen zijn gevestigd in de VS, terwijl de overige professionals opereren vanuit kantoren in Canada en India.

Visual BI, dat werd opgericht in 2010 en met zijn hoofdkantoor in Texas is gevestigd, is een consultancybureau gespecialiseerd in business intelligence, advanced analytics en dashboarding. Het bedrijf is Snowflake Elite Partner, Microsoft Gold Partner voor data & analytics en een SAP-partner. Ook ondersteunt het de technologieplatforms van partners als Fishtown Analytics, Fivetran, Tableau, HVR Software, Qlik, Theobald Software en Alteryx.

“Atos heeft zich ten doel gesteld bedrijven te helpen gemakkelijk en veilig data in te zetten ten behoeve van hun besluitvorming. Met de overname van Visual BI krijgen we toegang tot een bredere set aan analytics-mogelijkheden en -tools, waardoor onze klanten veel beter in staat zullen zijn om hun meest complexe zakelijke uitdagingen met behulp van data aan te pakken”, geeft Wim Los aan, een Senior Vice President bij Atos.

De derde deal betreft de overname van Nimbix, een tevens in Texas gevestigde aanbieder van high-performance computing cloudplatforms. Nimbix levert een infrastructuur- en softwareplatform dat door ingenieurs en wetenschappers kan worden gebruikt om simulaties, kunstmatige intelligentie- en deep learning-toepassingen te bouwen, te berekenen, te analyseren, op te schalen en in te zetten.

Sinds de oprichting in 2010 heeft het bedrijf duizenden cloudprojecten uitgevoerd in meer dan vijftig landen. “De technologie van Nimbix loopt voorop de markt en zal, in combinatie met hun uitgebreide ervaring en hoogopgeleide experts, onze capaciteiten versterken”, laat Barnabé weten.

Op overnamepad

Met de drie gesloten deals komt het aantal transacties van Atos in 2021 uit op zeven. Een van die deals vond plaats in ons eigen land; de overname van het in Utrecht gevestigde Profit4SF (30 medewerkers).