Business technology consultancy η!Transformers van start

20 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Vier ervaren adviseurs – Aernoudt Bottemanne, Daan Leenders, Roy van de Kerkhof en Gerwin Woelders – hebben de krachten gebundeld om samen een nieuw adviesbureau te lanceren: η!Transformers.

Het in Nijmegen gevestigde η!Transformers richt zich op het snijvlak tussen business consultancy en technologie-implementatie. “Na diverse jaren in de consultancy actief te zijn geweest, merkten we dat er een ‘gat’ zit tussen management consultancy en IT-consultancy. Dat gat gaan wij opvullen met ‘business technology consultancy’”, legt Bottemanne uit.

Bottemanne deed hiervoor uitgebreide ervaring op bij onder andere IG&H en softwareleveranciers OutSystems en Oracle. De andere oprichters hebben leidende ervaring opgedaan bij onder meer NovioQ en Scanmar (Leenders), NovioQ, OutSystems, SAP en IBM (Van de Kerkhof) en RVO, Blueriq en IG&H (Woelders). De dagelijkse leiding is in handen van Bottemanne en Woelders.

Business technology consultancy firm η!Transformers launches

η!Transformers gaat zich met zijn dienstverlening richten op vier gebieden. Om te beginnen het adviseren van klanten over hun digitale strategieën – “Hoe kunnen ze groeien, innoveren of efficiënter werken met behulp van slimme technologie en werkwijze, zoals OpenEXO?”

De tweede propositie richt zich op “het selecteren van de juiste technologieplatforms passend bij de toekomstvisie van de klant”, waaronder traditionele spelers als Microsoft en Salesforce, low-code platforms als Veritran, Quidgest en OutSystems en gespecialiseerde software voor bepaalde sectoren zoals Mambu voor financiële dienstverleners.

Naast vendorselectie en -implementatie neemt η!Transformers ook zaken als architectuur en regtech (regulatory compliance technology) mee, zodat alle software ook aanpasbaar blijft in de toekomst en past binnen de huidige wet en regelgeving. “Dat is belangrijk, want er is maar een ding zeker in je leven, en dat is verandering”, legt Bottemanne uit.

Ten vierde biedt η!Transformers oplossingen die als abonnement (SaaS) aangeboden worden. Te denken valt bijvoorbeeld aan een “AML-oplossing welke tot 65% minder valse-positieven geeft” dan andere oplossingen in deze markt, en op termijn een patiënt-centrisch EPD dat “zowel prettiger werkt voor het personeel, de patiënt weer in controle brengt en ook nog eens tegen significant lagere kosten dan de huidige aanbieders”.

Samen brengen de medeoprichters jarenlange ervaring in dit veld mee naar hun nieuwe venture. “Gezamenlijk hebben we meer dan vijftig projecten op het gebied van digitale transformatie uitgevoerd, voor zowel partijen in de private als publieke sector.”