Zorggroep Pieter van Foreest sluit partnership met Hieroo

05 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Hieroo en thuiszorggroep Pieter van Foreest gaan nauwer samenwerken. Wat begon als een opdrachtgever-consultant-relatie wordt nu uitgebouwd tot een strategisch partnership.

De twee bedrijven werkten in april van vorig jaar, aan het begin van de coronapandemie, voor het eerst samen. Pieter van Foreest had behoefte aan extra capaciteit voor urgente veranderprogramma’s. Daarom werden twee consultants van Hieroo aan boord gehaald om ondersteuning te bieden.

De eerste betrof een consultant die de rol van secretaris op zich nam in het calamiteiten-beleidsteam. De tweede adviseur werd gezet op een project gericht op het optimaliseren van de inkoop- en logistieke processen van de persoonlijke beschermingsmiddelen die in coronatijd gebruikt werden (maskers, handschoenen, enzovoorts).

Zorggroep Pieter van Foreest sluit partnership met Hieroo

De samenwerking kon van beide kanten op veel positiviteit rekenen. Zo was Pieter van Foreest zeer tevreden over de verkregen ondersteuning, evenals de bijdrage aan de strategische agenda. Bovendien was er een goede klik met de consultants van Hieroo.

En ook aan de kant van Hieroo heerste tevredenheid. “Beide jonge consultants hebben hun opdracht als zeer leerzaam ervaren. Enerzijds door de uitdagende opdrachten en anderzijds vanwege de ontwikkelingsgerichte cultuur van Pieter van Foreest. In deze cultuur worden de jonge consultants gestimuleerd om, waar mogelijk, hun opdracht uit te breiden met zaken die hun interesse hebben”, legt Hieroo-oprichter Jurgen Schut uit.

De goede klik vormde aanleiding voor Martin de Groot (bestuurssecretaris bij Pieter van Foreest) en Manon van Herk (Lead bij Hieroo Rotterdam) om met elkaar in gesprek te gaan over een strategisch partnership. Met succes, want vorige week zetten beide organisaties hun handtekening onder een tweejarig strategisch partnership.

De samenwerking houdt concreet in dat Hieroo Pieter van Foreest gaat ondersteunen in het realiseren van veranderprojecten. Daarnaast werken de organisaties samen op het gebied van talentontwikkeling. Enerzijds door de jonge consultants van Hieroo uitdagende opdrachten en een uitdagende leeromgeving te bieden. Anderzijds zullen de talenten van Pieter van Foreest aan de meet-ups en kennissessies met inspirerende thema’s van Hieroo kunnen deelnemen.

“Door op deze manier samen te werken haalt Pieter van Foreest niet alleen tijdelijk specifieke competenties in huis, maar zorgt het er tegelijkertijd ook voor dat intern talent zich ook verder ontwikkelt en daarmee de nieuwe kennis en werkwijzen worden geborgd”, vertelt Petra de Jongh, voorzitter Raad van Bestuur van Pieter van Foreest.

“Samen een opdracht doen is leuk. Voor lange tijd samen werken aan een betere organisatie is nog veel leuker”, voegt Schut toe.

Pieter van Foreest biedt een breed pakket aan services en diensten voor ouderen op het gebied van wonen, zorg, behandeling en welzijn in de regio Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland. De organisatie telt ongeveer 3.400 medewerkers, die werkzaam zijn vanuit 25 locaties.