Willem Koolen start bij boutique advieskantoor Lux Consulting

01 juni 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het in Breda gevestigde Lux Consulting heeft een nieuwe business consultant aan boord: Willem Koolen.

“Willem beschikt over een gezonde dosis pragmatisme gecombineerd met een enorme drive om resultaten te behalen”, vertelt Jonathan Zigter, mede-eigenaar van Lux Consulting. “Met deze vaardigheden ligt er een solide basis voor een duurzaam en vruchtbaar samenwerkingsverband om de uitdagingen in de energiemarkt te tackelen.”

In 2017 voltooide Koolen zijn studie International Business and Management aan Fontys Hogeschool in Eindhoven. Na een tussenjaar, waarin hij ervaring opdeed als Inside Sales bij Heliview PMS en KlantenVertellen, begon hij in 2018 aan de master Strategic Management aan de Tilburg University, die hij vorig jaar met succes afrondde.

Willem Koolen, Business Consultant, Lux Consulting

De Tilburger startte zijn loopbaan als Adviseur Informatiebeheer bij waterschap Brabantse Delta. In deze rol ontdekte hij zijn “natuurlijke aanleg om zaken te analyseren en oorzaken met gevolgen te verbinden”, geeft Zigter aan. “Als beheerder van het Document Management Systeem identificeerde hij bottlenecks in processen, wat vervolgens resulteerde in projecten om de workflow te optimaliseren.”

Beslagen ten ijs

Inmiddels zet Koolen zich alweer bijna een maand in voor Lux Consulting en kan terugblikken op een geslaagde eerste paar weken.

“Starten als business consultant bij Lux voelt als een warm bad”, vertelt hij enthousiast. “In een periode waarin thuiswerken de norm is, krijg ik hier de gelegenheid om regelmatig op kantoor aanwezig te zijn met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Hierdoor leer ik mijn collega’s beter kennen en vind ik snel mijn draai binnen Lux. Wat ik fijn vind aan de bedrijfscultuur is dat er hard gewerkt wordt, maar plezier en oog voor elkaar hebben hoog in het vaandel staat bij Lux.”

“Een persoonlijke band met de collega’s is voor mij één van de belangrijke randvoorwaarden om een prettige werksfeer te creëren”, legt hij uit. “In het gesprek met partners Jeroen [Stooker, mede-eigenaar] en Jonathan is uitgebreid gesproken over de gewenste match met alle collega’s van Lux. Nu ik kennis heb gemaakt met alle collega’s weet ik zeker dat dat wel goed zit!”

“De mogelijkheid om direct te starten met opleidingen en het behalen van Scrum master- en Product owner-certificaten alsook het doornemen van vakliteratuur zorgt ervoor dat ik beslagen ten ijs kom bij mijn eerste opdracht vanuit Lux. Buiten uitdagende consultancyopdrachten kijk ik ernaar uit om het merk Lux nog beter op de kaart te zetten!”

Op een natuurlijke manier groeien

Lux Consulting is een boutique consultancybureau met een focus op de utilitybranche. “Vanwege de uitgebreide expertise van de utilitysector die aanwezig is, zijn we rolbreed inzetbaar in de deze sector”, vertelt Zigter. “Zo zijn de Lux’ers actief bij projecten gefocust op procesoptimalisatie, business IT alignment en projectmanagement.”

Stooker licht toe: “Wij vinden het belangrijk om als bedrijf op een natuurlijke manier te groeien door te kijken naar personen die écht goed bij ons passen en ook iets toe kunnen en willen voegen aan de organisatie. Met deze strategie leveren wij goede prestaties bij tevreden klanten en hebben we plezier in wat we doen.”

“Willem is positief ingesteld en ontzettend gretig om zijn eerste prestaties in de utilities te gaan leveren”, vult Zigter aan. “Naast competenties en diploma’s vinden wij het bij Lux heel belangrijk dat nieuwe medewerkers in de organisatie passen. Intern spreken we geregeld over het Lux-DNA – ‘work hard, play hard’ – hier lijkt Willem perfect aan te voldoen!”

Lux Consulting is in 2015 opgestart door Stooker en Zigter. Sinds 2015 maakt het boutique consultancykantoor een gedegen groei door met een mix van junior, medior en senior business consultants. Met de focus op de utilities en expertise op het snijvlak van business en IT levert het kantoor advies- en consultancydiensten.