Heleen Vaandrager wordt partner in pensioenpraktijk van Deloitte

01 juni 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Big Four-kantoor Deloitte heeft een nieuwe partner aangesteld: de 59-jarige Heleen Vaandrager.

De kersverse partner begint vandaag aan haar nieuwe avontuur en neemt daarbij bijna dertig jaar aan ervaring in de pensioensector mee naar Deloitte. “We zijn verheugd Heleen binnen ons team te verwelkomen”, geeft Robert-Jan Hamersma aan, die leiding geeft aan de Benefits & Pension Advisory-praktijk van Deloitte.

Hiervoor werkte Vaandrager bij Aon in verschillende functies, meest recentelijk als Chief Commercial Officer bij Aon Retirement Solutions en daarvoor als bestuurslid bij de Retirement and Financial Services-praktijk van Aon Hewitt. Eerder in haar loopbaan werkte ze ruim zes jaar voor Aegon, onder meer als Regional Sales Director binnen de Global Pensions-divisie, en bijna twintig jaar bij Generali in Brussel. Heleen Vaandrager, Partner, Deloitte

Vaandrager gaat zich bij Deloitte vooral richten op het helpen van spelers in de pensioenketen en grote bedrijven met het maken van de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. “De nieuwe wetgeving is complex. Het zal voor pensioeninstellingen en corporates niet eenvoudig zijn om de omslag te maken. Maar tegelijkertijd biedt het ook grote mogelijkheden voor werkgevers en werknemers”, laat Vaandrager weten.

Ze geeft een voorbeeld van zo’n voordeel van het nieuwe stelsel. “Werkgevers zullen straks in staat zijn om hun eigen invulling aan de overeenkomst te geven. Zij kunnen hiermee in lijn met hun waarden hun beleid vormgeven. Zo kunnen zij bijvoorbeeld hun werknemers meer flexibiliteit bieden, door hen meer voor hun pensioen te laten sparen, parttime pensionering mogelijk te maken of extra vrije dagen te bieden.”

Deloitte geldt als een van de leidende adviseurs in het pensioenlandschap. De consultants van het kantoor helpen opdrachtgevers met het vormgeven van nieuwe pakketten, die tegemoetkomen aan de behoeften van alle stakeholders.

Ook biedt het advieskantoor begeleiding om tot een akkoord te komen: “Een nieuw pakket vraagt ​​veel overleg met de ondernemingsraad, medezeggenschapsraad en vakbonden. Sommige afdelingen van multinationals moeten ook hun hoofdkantoor raadplegen.”

Een andere grote uitdaging ligt op het gebied van pensioencommunicatie. “Naarmate medewerkers meer keuzemogelijkheden krijgen, moeten ze ook beter geïnformeerd worden over hun keuzes en de gevolgen daarvan. Bij de werkgevers ligt een grote verantwoordelijkheid in het helpen van mensen de juiste beslissingen te nemen tijdens hun pensioentraject.”

De rol van technologie is in dat kader essentieel, en Deloitte beschikt over een technologieteam dat de benodigde oplossingen kan bouwen en implementeren.

Goede reputatie

Los van haar inhoudelijke keuze, trok Deloitte Vaandrager om nog twee redenen. Ten eerste de reputatie: “Deloitte heeft een goede reputatie in onze branche. Op dit moment adviseren wij honderden grote multinationals en bestuursraden op strategisch niveau over hun uitkeringen en pensioenen. Het portfolio van het bedrijf is holistisch, van strategie tot technologie, en van project- tot verandermanagement.”

Daarnaast wijst ze erop dat diversiteit en inclusie bij het Big Four-kantoor hoog op de agenda staan. “Ik heb altijd gewerkt vanuit de overtuiging dat diversiteit bijdraagt ​​aan het succes van een team. Een meer divers team is creatiever en bekijkt problemen vanuit meerdere invalshoeken. Ik vind ook dat iedereen dezelfde kans moet krijgen om zijn of haar kwaliteiten in te zetten.”