Lean Six Sigma Trainingsprogramma van Perfact geaccrediteerd

03 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Na maanden van voorbereiding en het succesvol doorlopen van een accreditatieproces, heeft Perfact inmiddels zijn eerste Lean Six Sigma-trainingen verzorgd voor opdrachtgevers.

In februari van dit jaar maakte Perfact – een Limburgs adviesbureau gespecialiseerd in operationele verbeteringen binnen de industriële sector – wereldkundig dat zijn Lean Six Sigma Trainingsprogramma officieel geaccrediteerd is door het Lean Competency System. Dit behelst een uitgebreid proces, waarin wordt gekeken naar zowel de theoretische als praktische competenties.

Lean een van de populairste methodieken die binnen productieomgevingen worden ingezet om de processen en efficiency te verhogen. Ook staat Lean aan de basis van innovatie en verandering binnen organisaties, en van continu verbeteren – een benadering die ervoor zorgt dat processen continu worden aangepast aan de veranderende eisen van de business en opdrachtgevers.

Bas Mooij en Coppe Sturmans

“Deze accreditatie is een mooie mijlpaal waar we hard naartoe hebben gewerkt. Het toont en waarborgt de kwaliteit die wij leveren aan onze klanten”, aldus Coppe Sturmans, Algemeen Directeur van Perfact.

Het Lean Six Sigma Trainingsprogramma van Perfact bestaat uit de traditionele Yellow Belt-, Green Belt- en Black Belt-trainingen en omvat een aantal zelfontwikkelde trainingen zoals Problem Solving en LEAN Manager (voor leidinggevenden).

Bas Mooij, Lean Sigma Master Black Belt bij Perfact: “Dankzij onze ervaring in Lean consultancy kunnen wij een uitzonderlijk kwalitatief trainingsprogramma aanbieden. De trainingen zijn gericht op de praktische toepassing van Lean methodieken en zijn ontwikkeld met het ondersteunen van continue verbeteringen als uitgangspunt.”

Academy van start

Inmiddels zo’n drie maanden verder, draait de Academy van Perfact goed warm. De eerste trainingen zijn gegeven aan opdrachtgevers, zowel afzonderlijke trainingen als trainingen die deel uitmaken van bestaande verandertrajecten. Perfact werkt voor klanten in uiteenlopende sectoren, waaronder het energie-, chemie-, food & beverage-, high tech- en automotive-segment.

Een van de eerste klanten van Perfact was Thomas Regout International, een producent van telescopische geleiders uit Maastricht. Thomas Regout wil uitgroeien naar een Lean en Agile organisatie, en als onderdeel van die transitie kreeg Perfact de taak om de Lean Six Sigma Green Belt-training te verzorgen voor medewerkers. En met succes, want negen van de tien deelnemers wisten de Lean Six Sigma Green Belt-certificering uiteindelijk te behalen.