Kick-off je carrière: aan de slag met persoonlijke ontwikkeling

18 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Anne Nieboer en Hester Offerman – beiden werkzaam bij adviesbureau Over/Nieuw – hebben samen ‘Kick-off je carrière’ geschreven. Met het nieuwe boek willen ze professionals helpen bij het realiseren van hun carrièredoelen.

Iedereen krijgt er in zijn of haar professionele loopbaan mee te maken: wat wordt de volgende carrièrestap? De aanleiding tot zo’n keuzemoment kan nog weleens verschillen. “Bijvoorbeeld omdat het knaagt, omdat je ontslag hebt genomen of gekregen of omdat er iets is veranderd in je persoonlijke leven”, vertelt Anne Nieboer, oprichter van Over/Nieuw.

Een carrièrestap kan worden gemaakt zonder daar echt bij stil te staan. Maar dat levert lang niet altijd het gewenste resultaat op. In plaats daarvan kun je ook bewust aan de slag gaan met je persoonlijke ontwikkelplan. Maar hoe doe je dat? ‘Kick-off je carrière’ moet hierbij uitkomst bieden.

Anne Nieboer en Hester Offerman, OverNieuw

Het boek zet de lezer direct aan het werk. “De methode daagt uit en blijft motiveren, zodat je als gebruiker ook doorzet om je doelen te behalen”, aldus Nieboer, die een doctorandustitel in de organisatiepsychologie op zak heeft.

Naast theoretische onderbouwing, praktische handvatten en oefeningen, biedt het bijbehorende canvas de mogelijkheid om je persoonlijke ontwikkelplan perfect af te stemmen op je eigen situatie. “Met als resultaat: een concreet plan met wat je gaat doen, hoe je dat gaat doen en op welke manier je gemotiveerd blijft”, vertelt Hester Offerman, van huis uit een arbeids- en organisatiepsycholoog (UvA) die sinds vorig jaar actief is als projectmanager bij Over/Nieuw.

“‘Kick-off je carrière’ heeft mij geholpen om na te denken over de grote lijnen van mijn leven door ze in behapbare stappen concreet te maken”, zegt een tevreden lezer van het boek. “De toekomstdromen lijken in het dagelijks leven te komen en gaan, maar met deze methode weet je ze tastbaar te maken en raak je geïnspireerd om er werk van te maken.”

Naast dat het boek individuele professionals de helpende hand biedt bij het bepalen van hun loopbaanplanning, is het eveneens geschikt voor organisaties. “Bijvoorbeeld als middel binnen diverse onboardingprogramma’s”, laat Nieboer weten. “Ook voor HR-afdelingen is het boek waardevol, bijvoorbeeld om doelgericht met de ontwikkeling van medewerkers aan de slag te gaan.”