Joost van der Hoogte associate partner bij Boer & Croon

27 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon heeft de ervaren bestuurder en manager Joost van der Hoogte aangetrokken als Associate Partner. Bij het managementadviesbureau gaat hij zich focussen op het uitbreiden van de dienstverlening gericht op de foodsector, met een focus op de productiesector.

Gedurende zijn loopbaan heeft Van der Hoogte uitgebreide kennis opgedaan op het snijvlak van veiligheid, productie, sales, supply chain, maintenance, engineering, kwaliteitsmanagement, inkoop, lean management en human resource management. Bovendien heeft hij ruime ervaring met technische verandertrajecten in de foodsector.

Van oorsprong opgeleid als werktuigbouwkundige en bedrijfskundige, begon hij zijn loopbaan in de dierenvoedingsindustrie bij SELO, waar hij startte als Accountmanager en al snel doorgroeide tot Managing Director. In 2003 maakte hij de overstap naar Busch, een onderhoudsbedrijf voor vacuümpompen in de semiconductor-industrie. Daar werkte bij zo’n drie jaar als Manager.

Joost van der Hoogte, Associate Partner Boer & Croon

In de jaren daarop fungeerde hij als Plant Manager binnen een co-packing bedrijf voor levensmiddelen, om zijn loopbaan te vervolgen bij kaasmaker Royal Bel Leerdammer. Na zijn rol als Manager Packing groeide Van der Hoogte door tot de rol van Operationeel Directeur. Naast zijn bestuurlijke rollen fungeerde hij bovendien enkele jaren als voorzitter van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NVO).

Na het afgelopen coronajaar als interim COO dienst te hebben gedaan bij een foodbedrijf heeft Van der Hoogte besloten zich nu te verbinden aan Boer & Croon. Het Amsterdamse managementbureau biedt complete oplossingen voor managementvraagstukken, door het inzetten van executive management op C-level, maar ook interim-management, managers en Young Executives. Ook klanten uit de foodsector weten het Amsterdamse managementbureau steeds vaker te vinden voor hun specifieke vraagstukken.

“Ik wil graag meebouwen aan de ambities die Boer & Croon heeft in de foodsector en dan met name in de productiehoek”, aldus de kersverse Associate Partner. “Daar ligt echt mijn passie en ik kan ook een goede bijdrage leveren met mijn kennis, ervaring en netwerk.”