KPMG is volgens LinkedIn de beste werkgever van Nederland

03 mei 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Big Four accounting- en advieskantoor KPMG is door LinkedIn verkozen tot de beste werkgever van ons land. Het platform beoordeelde miljoenen datapunten om tot deze conclusie te komen.

Het wereldwijde zakelijke platform brengt in meerdere grote landen al enkele jaren zijn prestigieuze ‘Top Companies List’ uit en heeft de ranking nu ook op de Nederlandse markt geïntroduceerd. De ranglijst brengt de 25 beste werkgevers voor carrièregroei in kaart, en KPMG bovenaan de prestigieuze lijst.

KPMG telt in ons land meer dan 3.500 professionals, die opdrachtgevers onder meer helpen met audit-, accountancy-, consulting-, corporate finance, digitale transformatie- en belastingdiensten. "We zijn verheugd bovenaan LinkedIn’s lijst van topbedrijven te staan", laat Caroline Tervoort-Visser, Chief People Officer van KPMG in Nederland, verheugd weten.

De ranglijst werd samengesteld op basis van een big data-analyse, waarbij gebruik is gemaakt van data met betrekking tot de loopbaantrajecten van miljoenen professionals in Nederland. Ook is gekeken naar hoe bedrijven talenten aantrekken en in deze talenten investeren. Volgens LinkedIn is de lijst met topwerkgevers bedoeld om Nederlanders te helpen bij het verkennen van de volgende stap in hun carrière.

"Het is belangrijk om een ​​werkplek te vinden waar je je vaardigheden en vaardigheden kunt ontwikkelen en die diversiteit aanmoedigt", stelt LinkedIn. "De topbedrijven in Nederland richten zich op het creëren van uitstekende carrièremogelijkheden en veel flexibiliteit op de werkvloer.”

Werken bij KPMG is ...

Op basis van verschillende belangrijke pijlers ziet ook KPMG zichzelf als een uitstekende werkgever. Zo valt bijvoorbeeld ten aanzien van de pijler ‘cultuur’ op KPMG’s ‘werken bij’-pagina te lezen: “Bij KPMG ontmoet je een open en informele cultuur. Je krijgt snel veel verantwoordelijkheid én de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Zowel professioneel als persoonlijk.”

Een tweede pijler die het kantoor kenmerkt is de ‘steile leercurve’: "Bij KPMG groei je hard door de diversiteit aan opdrachten en de innovaties waarbij je betrokken bent."

Verder hecht het Big Four kantoor veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarbij “mens en maatschappij” centraal staan. KPMG schrijft: "Wij zetten ons in voor een betere wereld via het werk dat wij doen voor onze klanten, de maatschappelijke projecten die wij ondersteunen én in onze eigen bedrijfsvoering."

Ook heeft KPMG diversiteit, gelijkheid en inclusie hoog in het vaandel staan: "We streven naar een werkomgeving waar iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt, en waar plaats is voor alle collega's, ongeacht afkomst, leeftijd, geslacht of arbeidsbeperking." Bij KPMG zijn ze er namelijk van overtuigd dat een diverse en inclusieve cultuur “leidt tot meer vertrouwen, meer groei en betere resultaten.”

“Bij KPMG vinden we het belangrijk dat je op je best kunt zijn en daar werken we elke dag hard aan. We creëren een gezonde werkomgeving waarin je de vrijheid hebt om jezelf te ontwikkelen”, vat Tervoort-Visser samen.

Met zijn topnotering in de ranking van LinkedIn blijft KPMG verschillende grote merken in Nederland voor. Zo staat grootbank ING op de vierde plaats, is levensmiddelenconcern Unilever te vinden op de zesde plaats, staat chemiereus DSM op de achtste positie en is elektronicareus Philips op de elfde plek te vinden. Bekende concurrenten en branchegenoten van KPMG – PwC, Deloitte en EY – staan in de ranking respectievelijk ​​op de tiende, twaalfde en zestiende plek.

Hoewel KPMG Nederland veel kleiner is dan de KPMG kantoren in grote markten als het Verenigd Koninkrijk (VK), de Verenigde Staten (VS), Duitsland of bijvoorbeeld Australië, speelt de Nederlandse tak van KPMG toch een speciale rol binnen de geschiedenis van de organisatie. De Nederlander Piet Klijnveld was een van de grondleggers van KPMG en vertegenwoordigde de 'K' in de merknaam. De P, M en G komen voort uit de achternamen van medeoprichters uit de VK (William Peat), VS (James Marwick) en Duitsland (Reinhardt Goerdeler).

Meer weten over werken bij KPMG? Bekijk de carrièrepagina of alle openstaande vacatures op Consultancy.nl. 

Zie hieronder de volledige ‘Top Companies List 2021 in the Netherlands’ ranking van LinkedIn:

 1. KPMG
 2. Capgemini
 3. TNO
 4. ING
 5. Deltares
 6. Unilever
 7. The Kraft Heinz Company
 8. DSM
 9. Atos
 10. PwC
 11. Philips
 12. Deloitte
 13. Royal HaskoningDHV
 14. Nike
 15. Volkswagen AG
 16. EY
 17. IKEA
 18. Ericsson
 19. MSD
 20. VodafoneZiggo
 21. Anheuser-Busch InBev
 22. Arcadis
 23. Aegon
 24. Hewlett Packard Enterprise
 25. ProRail