KPMG strikt oude bekende Caroline Tervoort voor CHRO-rol

13 augustus 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG haalt een oude bekende terug aan boord: Caroline Tervoort. Ze zal Bert Ferwerda opvolgen. om in de rol van Chief Human Resources Officer (CHRO) leiding te geven aan de gehele HR-portefeuille van KPMG.

Caroline Tervoort werkte tussen 2003 en 2015 reeds voor het Big Four-accountancy- en advieskantoor. Na destijds te zijn gestart als HR Adviseur voor de Audit & Accounting-afdelingen, groeide ze door naar de rol van HR Manager voor twee divisies. Daarbij leidde ze een team van meer dan twintig professionals dat HR-diensten levert aan de circa 1.500 auditors en accountants van het kantoor.

In haar laatste jaren bij KPMG zette Tervoort de People & Change-praktijk op (onderdeel van de Advisory-tak), waaraan ze vervolgens mede leiding gaf. People & Change helpt klanten met human capital-vraagstukken en biedt proposities als talent management, strategische personeelsplanning, HR-transformaties, het creëren van een agile personeelsbestand en -cultuur en HR data analytics.

Caroline Tervoort, CHRO, KPMG

In 2015 verliet Tervoort KPMG voor een nieuwe rol binnen Stage Entertainment, waar ze leidinggaf aan de internationale HR-afdeling en verantwoordelijk was voor het HR-beleid voor meer dan 3.000 werknemers. De afgelopen drie jaar werkte ze voor Danone, in de rol van HR Director, binnen de Nutricia Benelux-divisie.

Deze week, op 15 augustus, zal Tervoort terugkeren naar het oude nest. In de rol van Chief Human Resources Officer (CHRO) wordt ze verantwoordelijk voor de gehele HR portefeuille binnen KPMG, bestaande uit onder meer beleggingsbeleid, talent management, recruitment en performance management.

Ze volgt Bert Ferwerda op, die in oktober 2014 aan boord werd gehaald door toenmalig topman Jan Hommen, om de toen gelanceerde HR-agenda succesvol uit te voeren. In februari maakte KPMG in een persverklaring bekend dat Ferwerda na vijf intensieve jaren heeft besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan. “Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het vertrouwen in KPMG en daarnaast aan ons ontwikkelingsprogramma voor jonge talenten en KPMG’s inclusie- en diversiteitsbeleid”, viel te lezen in het bericht.

Tijdens de zoektocht naar een opvolger voor Ferwerda werden zowel interne als externe kandidaten overwogen. Aan Tervoort nu de taak om het in haar gestelde vertrouwen in te lossen.

KPMG Nederland wordt sinds begin 2018 geleid door Stephanie Hottenhuis. Rob Fijneman geeft leiding aan KPMG Advisory, de consultancypraktijk van het Big Four kantoor.