Aeternus rondt verkoopmandaten af in Limburg en Brabant

29 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Aeternus heeft de succesvolle closing bekendgemaakt van twee verkoopmandaten waaraan het M&A-kantoor de afgelopen maanden heeft gewerkt.

De eerste deal werd gesloten in Limburg, waar Aeternus het in Weert gevestigde Kneepkens ICT Services ondersteunde bij de verkoop aan Becs IT Services. Kneepkens ICT Services – dertien jaar geleden opgericht door Ruud Kneepkens – is een specialist in het systeembeheer en netwerkbeheer voor zowel het bedrijfsleven als particuliere gebruikers in midden-Limburg. 

“Door het opzoeken van de samenwerking met Becs IT Services kan ik kwaliteit en continuïteit aan mijn klanten blijven bieden op een manier die past bij mijn persoonlijke ambities, mijn bedrijf en het serviceniveau dat mijn klanten verwachten”, aldus Kneepkens over de transactie.

Aeternus rondt verkoopmandaten af in Limburg en Brabant

De twee partijen kenden elkaar redelijk goed. Als (bijna letterlijke) buren hebben ze meerdere malen samengewerkt bij gezamenlijk opdrachtgevers. Becs IT Services is met bijna veertig professionals – werkzaam vanuit kantoren in Weert en Maastricht-Airport – een stuk groter dan Kneepkens ICT Services en heeft een breder IT-portfolio, met onder meer advies, beheer, monitoring, security, managed services, hosting, projecten en datamigraties.

Vanuit Aeternus waren Juul Ketelaars en Dex van Gils als M&A-adviseur betrokken bij de verkoop van Kneepkens ICT Services. Financiële details zijn niet naar buiten gebracht.

De tweede deal vond plaats in Eindhoven, waar Aeternus Javelin ICT adviseerde bij de verkoop aan zijn grotere branchegenoot Cubics. “Voor Javelin ICT is de overname een logische stap”, stelt Jasper van Minos, Directeur van Javelin ICT. “Onze organisatie was toe aan kennisuitbreiding en extensie van verschillende bedrijfsprocessen. Het was tijd voor een nieuwe ontwikkeling en Cubics sluit naadloos aan op wat onze organisatie voor ogen heeft.”

Van Minos werkte nauw samen met Peter Joosten en Juul Ketelaars van Aeternus aan de deal, die werd gesloten in de eerste week van april. Ook rond deze deals zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Voor koper Cubics markeert de overname “een eerste stap in onze groeistrategie in de regio”, vertelt Directeur Alex Otten. “We zitten midden in een groeifase en hebben stevige groeiambities voor de toekomst. Onder andere middels overnames om schaalvergroting te creëren en op deze manier samen met andere IT-partijen maximale impact te bereiken.”

Samen hebben de partijen nu ruim 60 IT-experts in dienst. Op termijn zal de naam Javelin ICT verdwijnen en gaan beide bedrijven door onder de naam Cubics.