Monica Swalef leidt pensioenpraktijk van KPMG Advisory

28 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG Advisory heeft een nieuwe leider aangesteld voor zijn pensioenpraktijk. Monica Swalef begint in juni aan haar nieuwe avontuur.

Swalef is aangetrokken van buitenaf en brengt meer dan twee decennia ervaring in de pensioensector mee naar het Big Four-accountants- en advieskantoor, met name opgedaan vanuit haar eigen advies- en opleidingsbureau Swalef. Voordat ze haar eigen bureau begon werkte ze zeven jaar lang als senior pensioenadviseur bij Amersfoortse Verzekeringen.

Haar ervaring omvat onder meer het adviseren van vele werkgevers, pensioenfondsen en ondernemingsraden over pensioenvraagstukken, met name op het gebied van governance, juridische kwesties (Swalef heeft een juridische achtergrond) en communicatievraagstukken. Ze beschikt tevens over uitgebreide ervaring in het trainen van leidinggevenden in het omarmen van nieuwe manieren van werken.

Monica Swalef, Head of Pensions Advisory, KPMG

Swalef reageert verheugd op haar benoeming. “KPMG heeft veel topspecialisten in huis. Ik ben enorm vereerd dat ik leiding mag geven aan het team van toppers op het gebied van pensioenadvies. Zeker in een tijdperk waarin er grote uitdagingen op stapel staan rondom de implementatie van het nieuwe pensioenakkoord.”

KPMG’s pensioenadviespraktijk is onderdeel van de Asset Management-afdeling (geleid door Jeroen Ruepert), die op zijn beurt onderdeel is van de Financial Services-divisie (geleid door Ferdinand Veenman). De praktijk ondersteunt pensioenfondsen, uitvoeringsorganisaties en vermogensbeheerders met end-to-end consultancydiensten, van strategie en wet- en regelgeving tot risicobeheer en digitalisering.

Vanzelfsprekend zal de praktijk de komende jaren veel klanten bijstaan in hun voorbereidingen op de invoering van het nieuwe pensioenstelsel, dat op 1 januari 2026 van kracht wordt. De transitie zal volgens experts gepaard gaan met enorme organisatieveranderingen binnen de pensioenbedrijven, waaronder grootschalige IT-transformaties.

“Nederland staat voor een grote opgave in de uitrol van het nieuwe pensioenakkoord”, aldus Ruepert. “Dat vraagt om investeringen in gedegen expertise en ervaring voor uitbouw van onze pensioenpraktijk. Monica is een autoriteit in de pensioenwereld. Bovendien een verbinder en ondernemer met enorm veel energie. We zijn erg blij dat we haar aan boord hebben bij KPMG.”