Business Course: Hoe blijft de zorg betaalbaar en hoogstaand?

21 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Gupta Strategists organiseert 27 mei een online business course. Daarin zullen jonge talentvolle studenten zich vastbijten in een van de meest complexe vraagstukken in de zorg: ‘Hoe houden we onze zorg ook in de toekomst betaalbaar en van hoog niveau?

De zorg in Nederland is internationaal gezien van zeer hoog niveau. Niet alleen is er sprake van een goede toegang tot zorg, ook zit de levensverwachting van mensen de komende jaren in de lift. Wel zet de coronacrisis momenteel nog altijd de reguliere zorg onder druk en het is onzeker hoe de crisis onze toekomstige zorgvraag en aanbod zal bepalen.

Zorgkosten stijgen, ook zonder corona

Uit onderzoek van WRR – voor de coronapandemie uitgevoerd in opdracht van het RIVM – komt naar voren dat de zorguitgaven tot maar liefst het jaar 2060 zullen blijven stijgen. “Bij ongewijzigd beleid zullen de kosten gemiddeld met ongeveer 2,8% per jaar toenemen. Het meeste geld gaat naar ziekenhuiszorg (€96 miljard), en de uitgaven aan de geestelijke gezondheidszorg zullen zijn vervijfvoudigd”, zo schrijven de onderzoekers.
Gupta Strategists - Online business courseTerwijl de zorguitgaven stijgen, een vergrijzingsgolf op komst is en de gevolgen van de coronapandemie onzeker zijn, rijst de vraag: ‘Hoe kunnen we zorgen dat de zorg in Nederland ook in de toekomst betaalbaar blijft, zonder de sociale zekerheid, het onderwijs en andere overheidsuitgaven te verdringen?

Business course Gupta Strategists

Op dat complexe vraagstuk mogen enkele tientallen masterstudenten zich komende maand gaan storten, tijdens een nieuwe business course van Gupta Strategists, een strategische consultancy dat (onder meer) veel (academische) ziekenhuizen, behandelcentra en privéklinieken helpt met vraagstukken op het gebied van strategie, capaciteitsplanning, verbetering in de patiëntervaring en interne bedrijfsvoering.

Na een kennismaking en inhoudelijke introductie van de case zullen de studenten in groepsverband aan de slag gaan onder begeleiding van één van de consultants van Gupta Strategists. Het programma zal worden afgesloten met een ‘speeddate’-sessie en een borrel. Daarin kunnen de studenten kennismaken met en vragen stellen aan de consultants van het adviesbureau, bijvoorbeeld over hoe het is om te werken als strategieconsultant.

De business course vindt plaats op 27 mei en zal – door de coronamaatregelen – online plaatsvinden. Geïnteresseerde studenten kunnen zich inschrijven tot 12 mei. Voor meer informatie over de business course, zie hier.

Als een van de meer gerenommeerde strategiekantoren voor de zorgmarkt stelt het bureau hoge eisen aan kandidaten. Op basis van cv, cijferlijsten en motivatie zullen uiteindelijk twintig deelnemers geselecteerd worden.