Baker Tilly CEO Ted Verkade voorgedragen als topman van NBA

07 april 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De wereldwijde CEO van Baker Tilly, de Nederlander Ted Verkade, wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe bestuursvoorzitter van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). 

De (NBA) is de beroepsorganisatie van en voor accountants. De organisatie zet zich in voor kennisontwikkeling binnen het vak, en speelt een belangrijke rol in het waarborgen van de kwaliteit binnen de accountancy. 

Met het voordragen van Ted Verkade) – die niet werkzaam is bij een van de vier Big Four kantoren (Deloitte, EY, PwC en KPMG) – breekt de NBA met een lange traditie. De huidige voorzitter Marco van der Vegte is partner bij Deloitte, zijn voorganger Pieter Jongstra was afkomstig van EY. Hij volgde Deloitte-partner Huub Wieleman op, die in 2013 op zijn beurt de opvolger was van PwC’er Ruud Dekkers.

Ted Verkade, CEO van Baker Tilly International

Op 14 juni 2021 wordt tijdens de ledenvergadering gestemd over de kandidatuur van Verkade. Als alles volgens plan verloopt, dan neemt hij per 13 december 2021 het stokje over. 

Ted Verkade is nu nog CEO van Baker Tilly International, een netwerk van accountantskantoren over de hele wereld. Het bedrijf heeft meer dan 37.000 medewerkers in dienst in 140+ landen. Verkade leidt de organisatie al sinds 2016 en zal eind 2021 aftreden. Hij is al ruim dertig jaar werkzaam voor het bedrijf en al 20 jaar partner van de Nederlandse tak van Baker Tilly.

Over zijn benoeming zegt Verkade: “In mijn loopbaan hebben altijd twee aspecten de boventoon gevoerd: enerzijds de drang om te vernieuwen en de daarvoor benodigde stappen met vastberadenheid te zetten, anderzijds de wetenschap dat ambitieuze doelen alleen bereikt kunnen worden als je het samen doet; met elkaar als accountants, maar ook met andere stakeholders.” 

“Verbinden en vernieuwen, dat is waarvoor ik mij graag voor de NBA wil inzetten. Vanaf 2022 ben ik daarvoor volledig beschikbaar”, besluit Verkade.