Kinseed betreedt Nederlandse zorgmarkt met SwiftCare-oplossing

08 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Britse IT-leverancier Kinseed heeft zijn SwiftCare-zorgoplossing op de Nederlandse markt gebracht. 

De SwiftCare-suite van Kinseed levert IT-systemen en applicaties waarmee partijen in de gezondheidszorg hun diensten voor patiënten kunnen stroomlijnen. Denk aan taken zoals het op afstand monitoren van patiënten, het slim voorschrijven van medicatie aan, of het aan elkaar knopen van zorgdata uit verschillende applicaties en zorgapps.

De oplossing bestaat uit vijf applicaties. MediLog stelt gebruikers in staat om eenvoudig nieuwe databestanden en workflows op te bouwen die in één dashboard zichtbaar zijn. MediTrack geeft een overzicht van beschikbare bedden en voorraden en lokaliseert patiënten. MediScript maakt het mogelijk om digitaal medicatie voor te schrijven.

Kinseed betreedt Nederlandse zorgmarkt met SwiftCare-oplossing

Met MediVue is het mogelijk op afstand real-time patiëntgegevens te monitoren en onder meer cijfers en alarmen van alle aangesloten apparaten te zien – van signaalmonitors tot beademingsapparaten en infusers. Met MediConnect worden al deze medische apparaten ‘slim’, doordat ze via een klein apparaatje via Wifi, 3G of 4G met elkaar gegevens uitwisselen. 

SwiftCare wordt al jaren gebruikt in zorginstellingen in Engeland, Ierland en Canada. Met behulp van Yellowtail wordt de oplossing nu ook uitgerold in Nederland.

“Wij kijken ernaar uit de zorgsector in Nederland verder te optimaliseren en te digitaliseren. We hebben er dan ook heel veel zin in om samen met Yellowtail de Nederlandse markt te gaan veroveren”, zegt Erik van Wilsum, die leidinggeeft aan Kinseed in Europa en het Midden-Oosten.

Volgens Van Wilsum kan de oplossing worden gebruikt door organisaties van elke grootte, van een tandartspraktijk tot grote ziekenhuizen. “Dankzij de flexibele technologie hebben organisaties zelf de regie over de workflows en data, zonder daarbij afhankelijk te zijn van IT-afdelingen.” 

Met Yellowtail aan boord beschikt Kinseed over een specialist in het creëren van slimme oplossingen voor eindgebruikers. Het adviesbureau heeft tal van consumentenoplossingen ontwikkeld voor partijen in de financiële sector en brengt nu deze kennis naar de zorgmarkt.

“Net als in de financiële sector is de zorg aan snelle technologische ontwikkelingen onderhevig. Ook speelt een veranderend consumentengedrag een grote rol. Yellowtail heeft een bewezen trackrecord op dit gebied, we hebben dan ook veel vertrouwen in deze samenwerking”, zegt Erwin Bretscher, Principal Consultant bij Yellowtail.