Corporate Finance International bemiddelt deal in schoonmaakbranche

08 april 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd

CWS Cleanrooms heeft zijn aanwezigheid in Nederland uitgebreid met de overname van WERO, een specialist in cleanroom-reiniging.

De deal werd bemiddeld door Corporate Finance International (CFI), dat de twee partijen bij elkaar bracht. WERO is onderdeel van het Tilburgse BRECON Group (een cleanroombouwer), terwijl CWS Cleanrooms onderdeel is van het veel groteren CWS Group, dat 11.000 werknemers telt in vijftien landen.

CWS Group, dat met zijn hoofdkantoor in Duitsland is gevestigd, schakelde de hulp in van de overnameadviseur om op zoek te gaan naar een samenwerkingspartner op de Nederlandse markt. De zoektocht leidde naar CWS Cleanrooms en op 31 maart werd de verkoop afgerond en wereldkundig gemaakt.

Corporate Finance International bemiddelt deal in schoonmaakbranche

“Hiermee breiden we ons portfolio van schoonmaakdiensten in een zeer gespecialiseerd schoonmaaksegment uit”, zegt Markus Schad, Regional Managing Director Cleanrooms & Healthcare bij CWS Cleanrooms.

Cleanrooms zijn gecontroleerde productieruimtes die zijn ontworpen om contaminatie aan product, proces of onderzoek binnen die ruimte te reduceren. Zulke ruimtes hebben hele strenge hygiëne-eisen en worden gebruikt voor R&D- en productieprocessen in bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie, laboratoria, gezondheidszorg, micro-elektronica-, farma- en biotech-industrie.

WERO is een leverancier van kant-en-klare reinigingsoplossingen voor ruimtes, denk aan schoonmaak, decontaminatie en technische dienstverlening. CWS Cleanrooms is naar eigen zeggen marktleider op het gebied van cleanroom-dienstverlening in Europa.

Het dealteam van Corporate Finance International werd geleid door partner Kevin Driesen.