Nieuw adviesbureau van start: Proud Consultants

07 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Nederland is een nieuw consultancybureau rijker. Het in Nijmegen gevestigde Proud Consultants legt zich toe op het helpen van opdrachtgevers in de energie-, infrastructuur- en financiële sector met het realiseren van operationele verbeteringen.

Proud Consultants is het geesteskind van Proud FX, de holding achter Proud Experts (een detacheerder en managed outsouring-organisatie) en Proud Nerds (een digital agency). Samen hebben de twee bedrijven ruim 500 medewerkers in dienst, die werkzaam zijn vanuit meerdere locaties in Nijmegen.

Proud Experts neemt klantprocessen (zoals hypotheekadvies en -acceptatie, schadebehandeling en customer due diligence) over van financiële opdrachtgevers. Zusterbedrijf Proud Nerds richt zich op digitale vernieuwing en verzorgt in projecten van Proud Experts de UX-optimalisatie (user experience).

Nieuw adviesbureau van start: Proud Consultants

Met het betreden van de consultancywereld zet Proud FX de stap naar de meer strategische kant van realisatie. “Proud Consultants brengt expertise op het gebied van programma- en projectmanagement in operationele procesverbetering, datamanagement en (grootschalige) implementaties”, vertellen de vier oprichters van het bureau – David Renet, Thijs van Hulst, Bart Loos en Remko IJmker.

Opgeteld nemen ze meer dan honderd jaar aan consultancyervaring mee naar het vers opgerichte adviesbureau. David Renet en Thijs van Hulst zijn voormalige associate partners van First Consulting, terwijl Bart Loos en Remko IJmker hiervoor actief waren voor het voormalige Link Consultancy. Zij hebben in de pre-launchfase een team opgebouwd van zo’n tien consultants.

Vliegende start

Het bureau heeft een vliegende start gemaakt, vooral in de energiewereld. Tot de klantenkring behoren partijen als Alliander, Enexis, Liander, Stedin en TenneT. Renet vertelt: “We ondersteunen al een tijdje projecten van Proud Experts. Verder ontwikkelen we bijvoorbeeld samen oplossingen rondom de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel.”

De twee zusterondernemingen trekken ook samen op bij customer experience- en data science-trajecten. “Proud Consultants begeleidt het verandertraject en brengt expertise in de domeinen technologie, proces en change met zich mee”, aldus Renet.

Daarbij ligt de kracht van Proud Consultants in de executiekracht. Renet: “We werken niet van PowerPoint, maar staan graag midden in de dagelijkse praktijk van opdrachtgevers. En net als onze ‘grote broer’ Proud Experts staan we dichtbij de operatie van opdrachtgevers.”

Proud FX wordt geleid door Michiel Koopman, Ivo van Zuidam (ex-partner bij First Consulting en medeaandeelhouder van OrangeX), Jack van Poll en Aljosja Vos.