19.000 werknemers van Amsterdam krijgen werkomgeving-upgrade

29 maart 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De circa 19.000 medewerkers van gemeente Amsterdam krijgen een verbeterde digitale werkomgeving. De nieuwe infrastructuur wordt samen met Capgemini-dochter Sogeti opgetuigd.

“Het is ons doel om een toekomstbestendige werkomgeving te realiseren die het makkelijker maakt om duurzaam digitaal samen te werken. Zowel als medewerkers onderling, als met burgers en ondernemers in de stad”, legt de CIO van de gemeente Amsterdam Mark Crooijmans uit.

Belangrijkste upgrade ten aanzien van de huidige werkomgeving is de uitrol van nieuwe samenwerkingsmogelijkheden (op basis van Microsoft Office 365) en het volledig ‘werken in de cloud’. Met behulp van de SMART WorkSpace-cloudoplossing kunnen medewerkers straks toegang krijgen tot alle mogelijke communicatiefaciliteiten van Office 365 vanaf één scherm en elke willekeurige computer.

Medewerkers van Amsterdam krijgen nieuwe werkomgeving

“De wensen en behoeften van medewerkers zijn het vertrekpunt voor onze inrichting”, zegt Crooijmans. Hij legt uit dat de IT-afdeling hiermee inspeelt op de veranderende wensen van gebruikers – die steeds vaker plaatsonafhankelijk en thuis werken – en het toegenomen belang om digitale samenwerking te faciliteren. Ook de IT-security is volgens de gemeente in de nieuwe inrichting beter gewaarborgd. 

De nieuwe werkomgeving wordt gebouwd en beheerd door Sogeti, dat zich voor een periode van zes jaar (met een optionele verlenging tot elf jaar) de digitale werkomgeving-partner van de gemeente mag noemen. Het migratietraject wordt uitgevoerd in samenwerking met de Rotterdamse werkplekspecialist Mixit.

Joost Ramaekers, die leidinggeeft aan Sogeti in Nederland, zegt: “Deze overeenkomst onderstreept onze uitgebreide kennis en ervaring in clouddiensten. In een tijd waarin plaatsonafhankelijk samenwerken de norm wordt, is het van groot belang dat het op een manier gebeurt, waarbij medewerkers optimaal profiteren van de meest gebruikersvriendelijke en veilige digitale hulpmiddelen.”