Hogenhouck m&a begeleidt DataByte bij verkoop aan Interstellar

22 maart 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het in Steenbergen gevestigde DataByte heeft zich aangesloten bij Interstellar, een nieuw gevormde groep van IT-bedrijven. Met ondersteuning van Hogenhouck m&a is de deal tot een goed einde gebracht.

“Als onderdeel van Interstellar kunnen wij ons ondernemerschap voortzetten én versterken met een breed palet aan hoogwaardige kennis en IT-specialisaties. Daarmee kunnen we onze relaties op het allerhoogste niveau blijven begeleiden tijdens hun digitale reis. Wij willen daarmee de meest relevante IT-dienstverlener in Zuidwest-Nederland blijven”, vertelt DataByte-directeur John Heijnen.

Heijnen richtte DataByte in 1987 op. Onder zijn leiderschap is het bedrijf uitgegroeid tot een vooraanstaande IT-speler in Zuidwest-Nederland. Anno 2021 telt het bedrijf 85 IT-professionals, werkzaam vanuit kantoren in Steenbergen en Berkel en Rodenrijs. De managed service provider bedient zo’n 450 klanten, hoofdzakelijk in de zorg, de maakindustrie, de zakelijke dienstverlening en het mkb-segment.

Hogenhouck m&a begeleidt DataByte bij verkoop aan Interstellar

Voor de komende jaren heeft DataByte stevige groeiambities. Zo wil het bedrijf zijn jaaromzet verdubbelen naar €40 miljoen en stelt het zich ten doel vier nieuwe vestigingen te openen. Met de aansluiting bij Interstellar, een groep van generalistische en specialistische IT-bedrijven, zet het bedrijf nu een belangrijke stap richting het realiseren van zijn ambities.

“In samenwerking met Interstellar voegen we een breed pallet aan hoogwaardige kennis en IT-specialisaties toe”, aldus Heijnen. “Dit stelt ons in staat om onze relaties ook de komende decennia op het allerhoogste niveau te blijven begeleiden tijdens hun digitale reis, waarin adoptie, beveiliging en innovatie nog belangrijker worden. Op die manier maken we onze ambitie waar om de meest relevante IT-dienstverlener te blijven in Zuidwest-Nederland.”

Buy-and-build strategie voor Interstellar

Voor koper Interstellar – de bedrijvengroep maakt deel uit van Quadrum Investment Fund III, het nieuwste fonds van Quadrum Capital – maakt de overname van DataByte deel uit van zijn buy-and-build strategie. De bedrijvengroep wil uitgroeien tot “de meest relevante IT-groep van Nederland en klanten op alle aspecten van de digitale reis op hoog niveau te ondersteunen.”

Interstellar bestaat pas sinds kort. In februari bundelden zes ICT-dienstverleners hun krachten onder de vlag van Interstellar Group. Met de toevoeging van DataByte bestaat de groep nu uit zeven bedrijven: vier generalistische IT-dienstverleners (Solimas, Exite ICT, CSN Groep en nu ook DataByte) en drie specialisten op het gebied van cloud & security (Fundaments, DataExpert en Pinewood). De zeven bedrijven hebben samen een landelijke dekking, een omzet van ruim €120 miljoen en een gecombineerd team van zo’n 500 medewerkers.

Interstellar-CEO Maarten van Montfoort is verheugd over de versterking met het zevende lid: “DataByte is een gerenommeerde managed services provider in de top van het mkb en marktleider in de grotere regio. We hebben van het begin af aan duidelijk gemaakt dat wij een sterke buy-and-build strategie najagen, omdat wij snel willen uitgroeien tot één van de grotere spelers in de markt. Alleen met aantrekken van nieuw talent en het vergroten van onze landelijke dekkingsgraad kunnen wij onze voorsprong op de concurrentie uitbouwen. Wij zijn erg trots dat DataByte deel van dit geweldige avontuur wil uitmaken.”

De directie van DataByte blijft aan en participeert als gevolg van de deal in Interstellar. Naast John Heijnen bestaat de directie van DataByte uit John de Jongh en Peter Bijker.

Hogenhouck m&a

De overname van DataByte werd mede mogelijk gemaakt door experts van Hogenhouck m&a. Adviseurs van de fusie- en overnamespecialist hebben de directeur-eigenaren van DataByte, John Heijnen en John de Jongh, bijgestaan bij de verkoop.