Hogenhouck m&a begeleidt Intercept bij aantrekken van groeigeld

21 januari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hogenhouck m&a heeft zijn eerste gesloten deal van 2021 bekendgemaakt. Het Haags advieskantoor begeleidde managed cloud service provider Intercept bij het aantrekken van een kapitaalinjectie van Holland Capital.

Intercept helpt softwareleveranciers en bedrijven met het naar de cloud brengen van hun applicaties en software, met een focus op Microsoft Azure-oplossingen. Sinds 2017 behoort Intercept tot een kleine groep van Microsoft-partners – slechts tientallen bedrijven wereldwijd – die de titel Microsoft Azure Expert Management Service Provider mogen dragen. In 2020 werd Intercept benoemd tot Microsoft Country Partner of the Year voor Nederland.

Het bedrijf werd in 2013 opgericht door Job Verhagen (CEO) en Rinie Huijgen (CTO). Huijgen vertelt: “Wij zagen in de markt een sterke behoefte aan een kennispartij met een focus op Microsoft-technologie. Hier hebben wij op ingespeeld en dit bleek direct een hit. Als relatief nieuwe partij konden we daardoor snel serieuze en grote Azure-projecten uitvoeren.”

Hogenhouck m&a begeleidt Intercept bij aantrekken van groeigeld

Vandaag de dag telt Intercept zo’n 40 werknemers, werkzaam vanuit kantoren in Zwolle en Schiphol. Maar, “onze ambities gaan verder. We willen onze productontwikkeling opschalen en hebben internationale groeiambities”, zegt Huijgen. Hiervoor is extern kapitaal nodig, en samen met Hogenhouck m&a gingen de aandeelhouders op zoek naar de juiste partner.

Na een zoektocht werd deze gevonden in Holland Capital, een partij met een stevig trackrecord in de IT-wereld. Verhagen: “Holland Capital heeft expertise in het juist positioneren van snelgroeiende bedrijven. Ze zijn dan ook waardevol in deze nieuwe groeifase van Intercept.”

Niels van Aalten, partner bij Holland Capital, over de investering: “De unieke positie van Intercept als dé Microsoft-partner maakt het tot een zeer interessant bedrijf met veel groeipotentieel. We zijn er trots op dat we Intercept mogen ondersteunen in haar groei.”

Kansen zijn er volop. De wereldwijde public cloud-markt groeit als kool. Microsoft is naast partijen als Amazon, SAP en Oracle een van de grote aanbieders, en in Nederland met applicaties als Microsoft 365, Microsoft Azure, PowerApps & Dynamics365 zelfs koploper in het mid-market-segment.

“De marktpositie en kennis van Holland Capital zal zeker bijdragen aan de verdere groei”, verwacht Hein Stoops, partner bij Hogenhouck m&a.

Eerder deze maand nam Holland Capital ook een belang in Dimensys, een IT-adviseur gespecialiseerd in asset management.