First Day zet data in voor verduurzaming van vastgoed

18 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

First Day Advisory Group heeft een partnership gesloten met Altum AI, een partij die organisaties voorziet van data-inzichten voor het verduurzamen van hun vastgoedportefeuille.

Altum AI helpt partijen met grote vastgoedportfolio’s bij het maken van datagedreven beslissingen. Het kan hierbij gaan om verduurzamingsvraagstukken, of het waarderen van huizen of kantoorpanden aan de hand van datamodellen. First Day Advisory Group zal vooral gebruik gaan maken van de tools en kennis op het gebied van duurzaamheid.

“We zullen onze relaties attent maken op bijvoorbeeld de duurzaamheidsscan van Altum AI”, vertelt partner Robert Witteveen van First Day Advisory Group. “Deze scan geeft inzicht in het huidige energielabel en verbeterpotentieel. Ook rekent de tool uit wat de kosten zullen zijn om deze verbetering door te voeren. Dit is vooral interessant voor financiële dienstverleners zoals banken, verzekeraars en financieel adviseurs. Ook voor adviseurs op het gebied van duurzaamheid is de tool goed inzetbaar.” First Day zet data in voor verduurzaming van vastgoed

Wittenveen legt uit dat First Day Advisory Group klanten helpt met “het bepalen van een betekenisvolle stip aan de horizon”: “Wie zijn wij, wat doen wij en hoe zijn wij ook voor generaties in de toekomst relevant? Met de data van Altum AI gaan wij de stip aan de horizon inkleuren. Wat is het laaghangend fruit, waar liggen de uitdagingen en hoe kunnen wij deze oplossen zodat een stap voorwaarts kan worden gezet?”

Vervolgens helpt het bureau zijn opdrachtgevers met het bouwen van nieuwe proposities, het vertalen van strategieën naar uitvoerbare plannen en de executie daarvan. Zo ontstaat volgens de partners een integrale dienstverlening voor opdrachtgevers, een aanvulling waar Altum AI naar op zoek was in de markt.

“De juiste toepassing van data binnen organisaties vereist een gedegen aanpak om van idee tot toegevoegde waarde te komen”, licht Altum AI-topman Tijmen de Gelder toe. “Onze nieuwe partner First Day Advisory Group heeft een bewezen trackrecord op dit vlak en we verwachten in de samenwerking organisaties te helpen innoveren op het vlak van data.”

Eind vorig jaar sloot First Day Advisory Group ook een samenwerking met Business Fitscan, gericht op het verhogen van de slagingskans van veranderprojecten.