Zoektocht naar snelstgroeiende data science-bureaus van start

19 maart 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Voor het derde jaar op rij gaan de initiatiefnemers van de MKB Data Science Top 50 op zoek naar de vijftig snelstgroeiende mkb data science-ondernemingen van ons land.

Vorig jaar ging Viqtor Davis (tegenwoordig onderdeel van First Consulting) er met de winst vandoor, gevolgd door Digital Power (tweede plek) en The Data Agency (derde plek). Alle drie de bedrijven wisten het afgelopen jaar hun groei te verdubbelen.

De volledige top 50 wordt opgesteld door Florijnz Corporate Finance, een M&A-adviseur die zich specialiseert in onder meer het data science-segment. Het kantoor neemt voor de lijst tientallen data science-ondernemingen onder de loep, waarbij de grens voor deelname ligt op 250 medewerkers.

Zoektocht naar snelstgroeiende datascience bureaus van start

De onderzoekers kijken naar de gemiddelde groei die in de afgelopen drie boekjaren is gerealiseerd, en ook naar de groei in het personeelsbestand. Alleen bedrijven gevestigd in Nederland kunnen deelnemen.

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een speciaal uitreikingsevenement, waar ook De Breed & Partners, JADS MKB Datalab en Gemeente ’s-Hertogenbosch bij betrokken zijn.

“Het is echter nog onduidelijk hoe de top 50 eruitziet. We zijn daarom nog op zoek naar mkb data science-bedrijven die van mening zijn dat ze in de top 50 thuishoren”, zegt Hans Minnaar, die Florijnz Corporate Finance in 2012 oprichtte na jarenlang in de bancaire sector te hebben gewerkt.