CZAV kiest Cegeka voor Microsoft Dynamics-implementatie

10 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

CZAV heeft Cegeka geselecteerd om de implementatie van een nieuw ERP-systeem te ondersteunen.

Sinds de oprichting in 1930 streeft CZAV ernaar dé agrarische aan- en verkooporganisatie van Zuid-Nederland te zijn. Een van de belangrijkste taken van het bedrijf is om zijn leden – bedrijven in de akkerbouw, veehouderij en teelt – in staat te stellen hun ambities te realiseren, door meerwaarde te leveren middels een breed spectrum aan producten en professioneel advies.

Daarnaast verzorgt CZAV diverse vormen van contractteelt waarmee de klant een aanzienlijk financieel voordeel kan behalen en biedt het (biologische) telers de mogelijkheid om hun oogstproducten terug te leveren aan het bedrijf. Het bedrijf genereert een omzet van €420 miljoen en boekte in 2020 een winst van  €2,3 miljoen.

CZAV kiest Cegeka voor Microsoft Dynamics implementatie

Met de implementatie van het nieuwe ERP-systeem – Microsoft Dynamics – wil CZAV de volgende stap zetten in zijn digitale transformatiereis. Twee redenen nopen CZAV tot de digitalisering: enerzijds wil het bedrijf zijn leden nog beter en efficiënter van dienst kunnen zijn, anderzijds wil CZAV wendbaarder worden, zodat het sneller op veranderende marktomstandigheden kan inspelen. 

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Het nieuwe systeem zal worden gebruikt binnen de finance functie (Microsoft Dynamics voor Finance & Operations) en commerciële functie (Microsoft Dynamics Customer Engagement).

“Met de keuze voor Microsoft Dynamics kiest CZAV voor een gedegen oplossing die flexibiliteit en schaalbaarheid biedt”, stelt Wydo van der Lee, Projectleider ICT strategie bij CZAV. “We hebben er vertrouwen in dat we hiermee een mooie stap zetten, die een belangrijke bijdrage gaat leveren in het behalen van onze strategische doelen.”

Tijdens de implementatie wordt de agrarische organisatie bijgestaan door Cegeka. Van der Lee: “We zochten een partner die ons nu en straks ná de implementatie verder kan helpen, door inbreng van deskundige consultants en brede kennis van ICT. Cegeka maakt tijdens het selectietraject een gestructureerde en professionele indruk – dat gaf de doorslag in onze keuze.”

Microsoft Dynamics is in ons land na SAP het meest gebruikte ERP-systeem bij organisaties met vijftig of meer medewerkers. Cegeka is een zogeheten ‘Inner Circle’-partner van Microsoft. Hiermee behoort de IT-specialist tot een zeer select groep van dienstverleners die dit predicaat mogen dragen.