Nyenrode en TCS sluiten digitale transformatie-partnership

26 februari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Nyenrode Business Universiteit werkt al sinds 2006 samen met internationale IT-dienstverlener Tata Consultancy Services. Deze samenwerking wordt nu uitgebreid met een strategisch partnership op het gebied van digitale transformatie.

De samenwerking tussen de twee bedrijven omvat een aantal gebieden. Allereerst onderzoek. Nyenrode voert jaarlijks verschillende academische onderzoeken uit op het gebied van management, organisatie, financiën, supply chain, duurzaamheid en ondernemerschap. Samen met TCS gaat het zijn digitale transformatie onderzoeken verder verdiepen.

De tweede doelstelling van de intensievere samenwerking is het verkleinen van de kloof tussen de academische wereld en het bedrijfsleven. “Met deze samenwerking willen Nyenrode en TCS een generatie leiders opleiden die goed kan omgaan met de vraagstukken in een snel veranderende wereld. Dat kan door gebruik te maken van de laatste kennis en de mogelijkheden die nieuwe technologieën vandaag de dag bieden”, stelt Désirée van Gorp, voorzitter van Nyenrode’s Internationale Adviesraad.

Nyenrode en TCS sluiten digitale transformatie partnership

“Door het delen van kennis, het organiseren van gezamenlijke evenementen en conferenties en het werken aan gezamenlijke publicaties, streven beide partijen naar meer zichtbaarheid en eigenaarschap van digitale transformatie”, legt Van Gorp uit.

Digital prioriteit in bestuursagenda’s

Het partnership wordt gesloten in een tijd waarin digitale transformatie bovenaan de prioriteitenlijst prijkt van bestuurskamers in heel het land. Enerzijds kunnen organisaties door middel van digitalisering hun klanten beter bedienen of hun innovaties versnellen. Anderzijds stelt het hen in staat hun bedrijfsvoering te verbeteren of om een concurrentie- of wendbaarheidsvoordeel te krijgen op hun naaste concurrenten.

“Vandaag de dag wordt vrijwel elke markt opgeschud door bedrijven die een ‘digital first’ mentaliteit hebben”, aldus Josu Devasia, Country Head van Tata Consultancy Services in Nederland. “Het opleiden van talent en het delen van meer kennis over digitale transformatie is van cruciaal belang om een sterke economie te creëren.”

De derde doelstelling van beide partners is om studenten van Nyenrode te voorzien van interessante loopbaanmogelijkheden. Zo kunnen Nyenrode-studenten deelnemen aan het Europese Pace-stageprogramma van TCS. Na een succesvolle afronding van het programma krijgen de studenten bovendien de mogelijkheid om hun carrière te starten bij TCS. Vice versa krijgen TCS-medewerkers de mogelijkheid om Master Classes en Executive Education-programma’s te volgen aan Nyenrode Business Universiteit.

Van Gorp besluit: “TCS en Nyenrode hebben al sinds 2006 een goede relatie. We zijn dan ook ontzettend trots om vandaag een meer structurele samenwerking aan te kondigen op het gebied van digitale transformatie. Een belangrijk expertisegebied voor talentontwikkeling op Nyenrode. Daarnaast komt deze samenwerking onze studenten en de Nyenrode-community in het algemeen ten goede. Wat onder andere zal resulteren in gezamenlijke publicaties en evenementen om het bedrijfsleven te ondersteunen met relevante kennis en ervaring.”