IMAP begeleidt deals van Bras Fijnaart en Wissekerke Techniek

11 februari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

IMAP Netherlands heeft recent twee verkoopmandaten toegevoegd aan zijn trackrecord in ons land.

Wissekerke Techniek | GP Stainless

Voor de eerste opdracht hebben dealmakers Jan-Pieter Borst, Remco van Gulijk en Wouter Mostert Wissekerke Techniek geadviseerd bij de verkoop van het bedrijf aan GP Stainless. Laatstgenoemd bedrijf ontwerpt en produceert onder andere apparaten, verpakkingslijnen, hefkiepers en interne transportbanden in roestvaststaal voor diverse industriële afnemers. De meeste klanten van GP Stainless zijn afkomstig uit de voedings- en farmaceutische industrie.

Het in Stellendam gevestigde Wissekerke Techniek ontwerpt pneumatische transportsystemen – van een productieproces naar een silo of andersom – en transportbanden. René Wissekerke zegt over de dienstverlening: “Het gaat om bulk handling voor bijvoorbeeld afvalverwerkers, aardappelzetmeelfabrieken, de plasticindustrie en Hoogovens. Maar denk ook aan hefsystemen, tilhulpen en specialistische gereedschappen voor de zware industrie, de RET, de NS en Defensie, en bijvoorbeeld luchtkussentransport.”

IMAP begeleidt deals van Bras Fijnaart en Wissekerke Techniek

Wissekerke Techniek en GP Stainless hebben de afgelopen jaren al diverse malen samengewerkt. Want terwijl Wissekerke Techniek het ontwerp voor zijn producten in-house verzorgt, wordt de productie uitbesteed. “GP Stainless heeft een aantal projecten voor ons gebouwd en met succes afgerond”, laat Wissekerke weten.

Dit vormde aanleiding voor Wissekerke Techniek om zich aan te sluiten bij het groteren GP Stainless. Per 19 januari is de deal een feit. Wissekerke heeft zijn aandelen volledig overgedragen, maar blijft de komende jaren wel betrokken.

Bras Fijnaart | idverde groep

De tweede deal die door IMAP Netherlands is begeleid, is die tussen Bras Fijnaart en idverde groep. Wederom fungeerde IMAP Netherlands als sell-side adviseur – Jan-Pieter Borst, Remco van Gulijk en Kevin Weij adviseerden de aandeelhouders van Bras Fijnaart bij de verkoop van de organisatie.

De deal werd formeel op 1 februari geclosed. “Met de komst van Bras Fijnaart wordt onze dienstverlening op het gebied van sport nog verder uitgebreid”, gaf Olaf Janssen, CEO van idverde Nederland aan. Met meer dan 5.000 medewerkers in dienst in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nederland (600 medewerkers), is idverde een van de grootste groenbedrijven van Europa.

Bras Fijnaart voegt hier een team van 55 medewerkers aan toe, voornamelijk werkzaam in de provincie Noord-Brabant. “Groenvoorzieningen, sport en cultuurtechniek, hovenierswerkzaamheden, grasterreinen en hydroseeding zijn onze specialismen. Deze aansluiting bij idverde biedt onze klanten én medewerkers veel nieuwe mogelijkheden”, vertelt Goof Rijndorp, voormalig directeur van Bras Fijnaart.

“Wij blijven voorlopig opereren onder de vertrouwde naam van Bras Fijnaart, maar maken gebruik van de kracht van een internationale organisatie. Hierdoor kunnen wij onze strategie versneld uitvoeren, onze expertise uitbreiden én onze specialismen landelijk aanbieden.”