Bain verwelkomt nieuwe partner in Amsterdam: Aleksander Lyngvi

10 februari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Nederlandse kantoor van Bain & Company heeft een nieuwe partner: Aleksander Lyngvi. Hij is verhuisd naar Nederland vanuit Noorwegen, waar hij reeds partner was binnen het kantoor van Bain aldaar.

De 45-jarige Lyngvi werkt al sinds 2008 bij het wereldwijde strategy en management consultancykantoor, na eerder ongeveer vijf jaar werkzaam te zijn geweest als systeemingenieur voor ruimtevaartuigen bij het Europees Ruimteagentschap (ESA). 

Bij Bain & Company is Lyngvi actief als partner binnen de Oil & Gas-tak, waarbij hij zich focust op olie- en gasontginning en -productie, materieel en dienstverlening. Hij is gespecialiseerd in bedrijfsorganisatie, fusies en overnames, corporate finance, performance improvement en digitale transformaties. Ook heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan op het gebied van afsplitsingen en carve-outs, procurement, operationele modellen en agile manieren van werken.

Aleksander Lyngvi, Partner, Bain & Company

Lyngvi maakt ook deel uit van Bains Customer Strategy & Marketing-praktijk. Zijn ervaring in dit domein heeft betrekking op sales en channel excellence, strategie & marketingstrategie, pricing en Salesforce-optimalisatie. In Amsterdam is Lyngvi – voorheen een professionele zeiler die acht jaar lid was van het Noorse nationale team – lid geworden van de Energy and National Resource-praktijk.

Véronique Pauwels, Managing Partner van het Amsterdamse kantoor van Bain, is blij met de komst van haar Bain-collega. “Wij zijn verheugd dat Aleksander ervoor heeft gekozen zijn carrière in Nederland voort te zetten”, laat ze weten. “Hij brengt enorm relevante en waardevolle ervaring voor de Nederlandse praktijk met zich mee. Hij droeg in het verleden in belangrijke mate bij aan de groei van onze organisatie in de Noorse regio en we zijn blij dat we zijn expertise kunnen inzetten voor cliënten van ons kantoor in Nederland.” 

In Nederland telt het strategieadvieskantoor een team van meer dan 100 consultants en medewerkers, waaronder ruim vijftien partners. In Scandinavië heeft Bain & Company meer dan 500 partners, consultants en staf, volgend op de overname van Qvartz in december 2019.