Tijmen de Vries en Harry Kager partner bij Schuttelaar & Partners

04 februari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Schuttelaar & Partners heeft begin deze maand twee nieuwe managing partners benoemd: Tijmen de Vries en Harry Kager. Met hun toetreding tot de maatschap telt het bureau nu acht partners.

De benoemingen van De Vries en Kager betreffen interne promoties binnen het communicatie- en adviesbureau, dat zich voor opdrachtgevers vooral inzet voor duurzame projecten. Het team van Schuttelaar & Partners bestaat uit een breed spectrum van professionals: vakmatige experts, communicatie- en public affairs-adviseurs, designers en digital developers.

Zowel Harry Kager als Tijmen de Vries is al enige jaren als adviseur aan Schuttelaar & Partners verbonden. “Het past bij onze filosofie om uit onze eigen geleding mensen op te leiden en te stimuleren tot het instappen als Partner. Mooi dat dit nu gelukt is”, vertelt Suzanne van der Pijll, Managing Partner bij het bureau sinds de oprichting in 1995. Volgens haar hebben beide adviseurs een “uitstekende staat van dienst en tal van succesvolle projecten begeleid”. Harry Kager, Tijmen de Vries, Schuttelaar & PartnersHarry Kager sloot zich eind 2017 aan bij Schuttelaar & Partners als senior adviseur en is nu benoemd tot managing partner duurzame land- en tuinbouw. Hij is in zijn loopbaan jarenlang actief geweest binnen de agrarische sector, zo werkte hij onder meer als financieel medewerker voor Campina International en vervulde hij diverse functies bij de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LTBO, als beleidsadviseur), LTO Noord (beleidsmedewerker), ZLTO (als specialist bodem en water) en LTO Nederland.

Ook Tijmen de Vries startte ruim drieënhalf jaar geleden bij Schuttelaar & Partners als senior consultant, om nu de rol van managing partner internationale voedselketens te gaan vervullen. Van oorsprong opgeleid als politicoloog in Berlijn, geldt hij als een ervaren duurzaamheidsexpert met ruim vijftien jaar ervaring in complexe internationale ketens. Voordat hij zich aansloot bij Schuttelaar & Partners was hij jarenlang initiator en voorzitter van verschillende verduurzamingsprogramma’s in de koffie- en theesector.

De twee kersverse partnerbenoemingen komen op een moment dat het bureau, ondanks de coronacrisis, goede resultaten weet neer te zetten. “Nu instappen biedt een mooie basis voor de uitbouw en groei van S&P”, laat Van der Pijll weten.

Afgelopen maand voegde Schuttelaar & Partners bovendien adviesbureau Awareness toe aan zijn organisatie, waardoor het bureau het team heeft uitgebouwd naar in totaal 90 professionals, verspreid over vestigingen in Den Haag, Wageningen en Brussel.

Over de resultaten van het bureau en zijn promotie zegt De Vries: “Dat S&P juist in deze tijd zo goed draait laat zien dat duurzaamheid voor bedrijven niet meer weg te denken is. Daarnaast geeft het aan hoe gemotiveerd de medewerkers zijn en de klanten onze werkzaamheden waarderen. In mijn werkveld is nog veel te doen; verduurzamen van internationale voedselketens is harder dan ooit nodig, ook dat heeft de coronacrisis in het afgelopen jaar duidelijk gemaakt. Daar zet ik me graag in mijn nieuwe rol als partner voor in”.

Als landbouw- en milieueconoom, vormt ook voor Harry Kager de actualiteit de aanleiding om de stap te maken: “Als partner met het dossier Landbouw kan ik met nog meer autoriteit landbouworganisaties, overheden en anderen adviseren over de aanpak van ingewikkelde dossiers zoals stikstof en methaan. Samen met mijn team wil ik de komende tijd de sector flink vooruithelpen”.

Samen met de overige partners zullen Kager en De Vries bedrijven en overheden adviseren over manieren waarop zij de wereld duurzamer en gezonder kunnen maken. Met hun instap treden ze bovendien toe tot de Healthy World Cooperation; de Coöperatie waarvan Schuttelaar & Partners deel uitmaakt.