Esther Schagen-van Luit nieuwe CISO van Deloitte Nederland

03 februari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte Nederland heeft sinds deze week een nieuwe Chief Information Security Officer: Esther Schagen-van Luit. “Als CISO van Deloitte Nederland maak ik onze ambitie waar om de data die onze klanten ons toevertrouwen veilig te houden. Ik blijf een interne en externe pleitbezorger voor diversiteit & inclusie, duurzaamheid en maatschappelijke impact.”

Wie hard werkt kan in korte tijd ver komen. Esther Schagen-van Luit is daarvan het levende bewijs. In 2009 verliet ze het gymnasium en nu – nog geen twaalf jaar later – is ze op 30-jarige leeftijd gepromoveerd tot C-level bestuurder bij Deloitte, zes jaar nadat ze begon bij het Big Four-kantoor.

In de jaren tussen haar middelbare school en start bij Deloitte voltooide ze een bachelor Economie aan de Roosevelt Academy (summa cum laude) en een master International Management aan Nyenrode (geslaagd als beste van haar jaar). Ondertussen had ze (onder meer) haar eigen communicatiebedrijf voor ondernemers, schreef ze columns voor Nyenrode’s VCV Magazine en werkte ze als Assistant Strategic Analyst voor The Hague Center for Strategic Studies.

Esther Schagen-van Luit, CISO, Deloitte

In 2014, terwijl ze haar master nog aan het afronden was, begon Schagen-van Luit als Business Analyst bij betalingsverkeerspecialist Innopay, om een jaar later de overstap te maken naar Deloitte.

“Zes jaar geleden sloot ik me aan bij het Cyber-team van Deloitte Nederland”, blikt ze terug. “Marko van Zwam [partner bij Deloitte, red.] waagde het op mij, een consultant die in een nauwelijks verwant vak werkte en maar één ding zeker wist: dat ze hield van cybersecurity. En dat simpele feit werd de basis voor mijn groei.”

Daarmee doelt ze niet zozeer op de vele promoties die ze de afgelopen jaren maakte, maar vooral op de manier waarop ze zich professioneel en persoonlijk heeft ontwikkeld.

“Groei in kennis met mijn tweede master in cybersecurity en een onvoorstelbaar groot aantal Deloitte-trainingen”, licht ze toe. “Groei in vriendelijkheid, terwijl ik met geweldige teams werkte en ze leerde te managen, en groei in nederigheid, want elke keer dat ik werd gevraagd om een klantverzoek op te lossen kon ik alleen maar mijn uiterste best doen. Groei in zelfvertrouwen elke keer dat ik op een weer groter podium sprak, groei in mijn passie voor diversiteit en inclusie omdat ik de kans die mij was gegund wilde doorgeven, en ten slotte groei in het prachtige netwerk van securityprofessionals die ik kende.”

Al met al kwam ze dan ook tot een “een onvermijdelijke conclusie” toen ze werd gevraagd voor rol van CISO. “Ik ben vereerd om per 1 februari de functie van Chief Information Security Officer bij Deloitte Nederland op mij te nemen. Door deze rol kan ik niet alleen de best mogelijke service bieden aan onze klanten door de data die ze met ons delen veilig te houden, maar ook de professionals beschermen en faciliteren waar ik zoveel om geef: mijn Deloitte-collega’s! Laten we impact maken die ertoe doet.”

In haar nieuwe rol is Schagen-van Luit eindverantwoordelijk voor het continu verbeteren en op hoog niveau houden van de informatiebeveiliging van Deloitte in Nederland. Daarnaast vertegenwoordigt ze de Nederlandse informatiebeveiligingsbelangen op verschillende internationale niveaus binnen Deloitte wereldwijd.

Ze combineert haar nieuwe rol met diverse nevenactiviteiten. Zo is ze ook keynotespreker op het vlak van informatiebeveiliging, diversiteit en talentontwikkeling in de industrie en Director bij het SABSA Institute’s Board of Trustees.

Ook zet ze zich als rolmodel in om meer meisjes en vrouwen te enthousiasmeren voor een carrière in de security-industrie. Ze is binnen Deloitte als ambassadeur van One Young World actief op het gebied van diversiteit & inclusie en duurzaamheid. Daarnaast vertegenwoordigt ze haar generatie in de Deloitte Societal Impact Council, een senior leiderschapsforum binnen Deloitte Global dat zich buigt over de vraag hoe Deloitte maatschappelijke impact kan maken en verantwoordelijk opereert.