Miranda van Putten nieuwe HR-directeur bij Sogeti

29 januari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sogeti heeft in ons land een nieuwe HR-directeur benoemd: Miranda van Putten.

Joost Ramaekers, Head of Sogeti in Nederland, toont zich verheugd over de versterking van het leiderschap: “Wij zijn enorm blij met de komst van Miranda. Ze brengt veel relevante ervaring mee zowel vanuit de ICT-sector als in haar rol als HR-directeur. Het is van groot belang dat Sogetisten zich goed kunnen ontplooien bij onze organisatie. Ik ben ervan overtuigd dat Miranda daar een cruciale bijdrage aan gaat leveren.”

In een reactie op haar nieuwe rol laat Van Putten weten: “Ik ben ongelooflijk onder de indruk van de menselijke maat die regeert bij Sogeti. Het is voor mij bovendien een geweldige uitdaging om in tijden van krapte in de IT-arbeidsmarkt het behoud en de ontwikkeling van medewerkers zo goed mogelijk te faciliteren en stimuleren.”
Miranda van Putten, HR-directeur, SogetiVan Putten is benoemd tot HR-directeur binnen Sogeti, met meer dan 2.500 professionals een van de grotere IT-dienstverleners van ons land. Het IT-bedrijf is gespecialiseerd in onder meer digital manufacturing, cloud, automation, testing, hightech, devops en cybersecurity.

Beste IT-werkgever worden

Samen met haar team zal Van Putten zich sterk gaan maken voor meer talentontwikkeling, diversiteit, inclusie en een optimale beleving voor medewerkers. “Op een manier die past bij de mensgerichte cultuur van de IT-dienstverlener en de ambitie om de beste IT-werkgever van Nederland te zijn.”

Haar loopbaan startte Van Putten als HR-adviseur bij NS. In de jaren daarna heeft ze uiteenlopende recruitment- en HR-functies vervuld, bij onder meer Loyens & Loeff (HR/Marketing support), Yacht (Recruiter), Capgemini (HR-Manager), Aon (in haar laatste rol als Manager Learning & Development) en bij Bouman GGZ (tegenwoordig Antes), als Head of HR.

Sinds 2011 is Van Putten als zelfstandig ondernemer actief vanuit haar eigen HR-adviesbureau. Ze heeft de afgelopen jaren diverse grootzakelijke bedrijven mogen adviseren. De afgelopen vier jaar heeft ze als HR-verantwoordelijke aan het hoofd gestaan van FOX-IT, een van de belangrijkste cyberbeveiligers van Nederland. Samen met haar team ontwikkelde ze een nieuw toekomstbestendig HR-beleid voor het bedrijf.

Stevige HR-partner

Van Putten neemt haar bijna 25 jaar aan professionele management- en HR-ervaring nu mee naar haar nieuwe directierol bij Sogeti. Op haar eigen LinkedIn-pagina schrijft ze: “Met mijn vakinhoudelijke kennis en ervaring, maar vooral door mijn inzicht in wat organisaties nodig hebben, heb ik mij ontwikkeld tot een stevige HR Business Partner. Deze eigenschappen hebben me geholpen om vanuit HR succesvol bij te dragen aan het resultaat van de business.”

Volgens Van Putten draaide het in haar HR-(management)rollen in het bijzonder om (de ontwikkeling van) mensen: “Een buitengewone interesse voor organisaties in ontwikkeling en de mensen in die organisaties drijft mij in mijn vak.”

“Mijn sterke analytische vermogen, gecombineerd met een pragmatische, resultaatgerichte instelling, maakt mij uiterst creatief en effectief in het bedenken en realiseren van oplossingen. Ik ben bij uitstek een teammens en draag actief bij aan een plezierige, collegiale werksfeer”, schrijft ze verder op LinkedIn.

Naast haar rol als HR-directeur neemt Van Putten eveneens plaats in de Nederlandse directie van de wereldwijde ICT-dienstverlener. Daarbij volgt ze Jack ter Haar op, die zich in 2002 aansloot bij Sogeti en de rol van HR Director jarenlang heeft mogen bekleden.