WagenaarHoes voegt drie associés toe aan netwerk

01 februari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Organisatieadviesbureau WagenaarHoes heeft drie nieuwe associés aan zijn netwerk toegevoegd: Brenda Poels, Noortje Gerritsen en Jeroen van den Heuvel.

Brenda Poels is een project-, programma- en verander-/interim manager met ruime ervaring opgedaan in publieke en publiek-private omgevingen. Gedurende haar loopbaan heeft ze uiteenlopende (profit- en non-profit-)organisaties en bedrijven mogen begeleiden bij het verbeteren van processen, samenwerking en structuur.

Sinds 2011 is Poels zelfstandig ondernemer en levert ze vanuit haar eigen bedrijf organisatieadvies en interim management op het gebied van verandermanagement en klantprocessen. Haar aanpak is gecentreerd rondom een “samenspel van klantperspectief, veranderkunde en Lean Six Sigma (Blackbelt)”. Poels heeft de afgelopen jaren verschillende organisaties bijgestaan, waaronder het ministerie van Justitie en Veiligheid, het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven en verschillende gemeenten.
Brenda Poels, Jeroen van den Heuvel, Noortje Gerritsen, WagenaarHoesIn haar nieuwe rol bij WagenaarHoes ligt haar focus op complexe verandervraagstukken en het verder verbreden van haar trackrecord. Voorafgaande aan de start van haar carrière studeerde Poels af aan de Hogere Hotelschool, studeerde ze Bedrijfskunde en specialiseerde zich in verandermanagement.

Noortje Gerritsen keert terug op het oude nest: ze werkte van 2008 tot 2015 ook al voor WagenaarHoes. In de tijd dat ze weg was bekleedde ze op interimbasis verschillende bestuursrollen bij gemeenten en lokale uitvoerders, met name in het sociaal domein. Zo werkte ze voor zorg- en welzijnsorganisatie Carins en als bestuursadviseur voor de VNG en gemeente Haarlemmermeer.

Gedurende haar loopbaan heeft ze ruime ervaring opgedaan in strategietrajecten binnen gemeenten en bij intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. Verder heeft ze bedrijven onder meer ondersteund bij het optimaliseren van werkprocessen, het verbeteren van prestaties, het ontwikkelen van leidinggevenden en medewerkers en het aanpassen van de organisatie-inrichting.

Haar brede ervaring in het publieke domein neemt ze nu opnieuw mee naar WagenaarHoes, in de hoedanigheid van associé. Vanuit het organisatieadviesbureau zal haar focus liggen op interim management en het verlenen van advies.

WagenaarHoes is blij met de komst van Gerritsen: “Noortje staat voor verbindend leiderschap. Maar als de situatie daarom vraagt hakt ze snel knopen door en gaat zij voorop. Door medewerkers vertrouwen te geven zorgt Noortje dat zij in staat zijn om zich nieuwe manieren van werken eigen te maken.”

Jeroen van den Heuvel heeft een bedrijfskundige achtergrond en neemt brede bestuurlijke en managementervaring mee naar WagenaarHoes, onder meer opgedaan in rollen als programma-/interimmanager, (organisatie)adviseur, projectleider en onderzoeker.

Gedurende zijn loopbaan heeft hij zich ingezet voor zowel de not-for-profit- als profit-sector. Zo werkte hij voor de overheid, provincies, gemeenten, waterschappen, evenals onderwijsinstellingen, woningbouwcorporaties en zorginstanties.

Eerder werkte hij als senior beleidsmedewerker bij het ministerie van Economische Zaken en als adviseur bij ConQuaestor. Van den Heuvel heeft ruime ervaring met bestuurlijke en managementvraagstukken en advisering op het gebied van strategie, sturing, samenwerking/outsourcing, organisatieverandering en beleidsonderzoek.

“Jeroen wordt door zijn opdrachtgevers gewaardeerd om zijn verbindende vermogen en het kunnen organiseren van brede betrokkenheid door doelgerichte werkvormen”, aldus WagenaarHoes over zijn toegevoegde waarde. “Daarnaast ligt zijn kracht in de combinatie van inhoud, methode en analyse die hij graag inzet bij beleidsonderzoeken.”

WagenaarHoes werd opgericht in 1987 en helpt bedrijven en overheden bij complexe organisatieveranderingen en vraagstukken op het gebied van strategievorming, leiderschapsontwikkeling, organisatieontwikkeling en procesmanagement.