Een werkweek van Caroline Jansen van BDO Corporate Finance

27 januari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Caroline Jansen is al negen jaar werkzaam voor BDO Corporate Finance. In de rol van Manager is ze verantwoordelijk voor het maken van waardebepalingen en het begeleiden van fusies en overnames. Hierbij werkt ze nauw samen met een team van dealmakers, fiscalisten en juristen om transacties tot een goed einde te brengen.

Hoe ziet haar werkweek eruit? Caroline geeft een inkijkje: 

Maandag
Deze week houd ik me (samen met een jurist) bezig met het uitonderhandelen van een koopcontract en aandeelhoudersovereenkomst voor Project A. De verkoper herinvesteert een deel van zijn opbrengst tevens weer in de koper, dus moeten ook werkzaamheden voor een kooptransactie gedaan worden. Gezien het beperkte belang besluiten we een vereenvoudigd boekenonderzoek te doen.

Een werkweek van Caroline Jansen van BDO Corporate Finance

Dinsdag
We bespreken een waardebepaling in het kader van een bedrijfsoverdracht binnen de familie van Project B. Een interessante casus, want de prijs moet reëel zijn (zowel fiscaal, voor verkopende vader alsmede dat de niet-overnemende broer en zus niet achtergesteld mogen worden), maar de overnemende dochter moet de financieringslasten ook kunnen dragen. Indien we het over de prijs eens worden, kunnen we met haar voorbereidingen maken voor het gesprek met de bank. 

Woensdag
Voor het recent afgeronde Project C hebben we een evaluatie. Een tevreden klant/verkoper en een tevreden koper. Door corona is de vraag naar de producten die de onderneming levert exponentieel gestegen. De afgesproken earn out wordt, in plaats van binnen twee jaar, dit jaar al gehaald. 

Donderdag
Ik spreek een aantal sollicitanten. Erg veel talent in de markt op dit moment! Gelukkig hebben we genoeg werk om zowel starters, medioren en senioren aan te nemen in ons team van inmiddels 60 collega’s. We krijgen nog een virtuele update van de Raad van Bestuur over de ontwikkelingen binnen BDO en de ambities voor 2021. Goed te horen dat het goed gaat met BDO en ook met het grootste gedeelte van onze klanten.

Vrijdag
Al met al een intensieve week en vandaag ben ik vrij. Gelukkig nog wat ontspanning met het team, een online fotocursus waarbij we in vier weken tijd verschillende opdrachten krijgen om verschillende dingen te fotograferen. Mooi om iedereen informeel te spreken! 

Meer over Caroline Jansen

Caroline Jansen studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam met de specialisatie Hospitality Management. Na enkele jaren succesvol ondernemerschap in de horeca verkocht ze haar bedrijf en trad ze in 2012 in dienst bij BDO als adviseur M&A.

Ze heeft uitgebreide ervaring met de koop, verkoop en waarderingen van ondernemingen, zowel nationaal als internationaal. Afgelopen december werd Jansen bij de Fusie & Overname (F&O) Awards 2020 uitgeroepen tot overnameadviseur van het jaar.