Mazars benoemt vijfkoppig bestuur voor de komende vier jaar

18 januari 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountants- en adviesorganisatie Mazars heeft een nieuwe vijfkoppige raad van bestuur benoemd. 

Het bestuur bestaat uit voorzitter Ton Tuinier, Peter Hopstaken, Mark Lucas Luijckx, Robert Jan de Rek en Frank Walta. Zij geven per 1 januari 2021 voor een periode van vier jaar leiding aan de circa 1.000 partners en medewerkers van Mazars in Nederland, verspreid over 11 vestigingen door het land.

Ton Tuinier gaat zijn derde termijn in als topman – hij maakt sinds 2008 deel uit van het bestuur en is sinds 2014 voorzitter. Hij is tevens sinds 2017 lid van de Mazars Group Executive Board (GEB), het internationale bestuur van Mazars, verantwoordelijk voor de strategie en de operationele aansturing van member firms wereldwijd. 

Ton Tuinier, Peter Hopstaken, Mark Lucas Luijckx, Robert Jan de Rek en Frank Walta - Mazars

Peter Hopstaken is sinds 2001 actief als auditpartner en is verantwoordelijk voor de Audit & Assurance-praktijk. In 2014 werd hij benoemd tot bestuurslid, en hij continueert nu zijn rol als verantwoordelijke voor de Audit & Assurance-praktijk en de compliance, quality monitoring en risk-portefeuille.

Robert Jan de Rek is sinds 1999 werkzaam bij Mazars en sinds 2006 partner in de accountantspraktijk. Hij treedt toe tot de raad van bestuur en zal in die rol onder andere verantwoordelijk zijn voor de Accounting & Outsourcing-praktijk.

Mark Lucas Luijckx, sinds 1997 werkzaam voor Mazars en sinds 2016 lid van het bestuur, is verantwoordelijk voor de Tax-praktijk. Zijn expertise ligt op het gebied van de internationale estate-planning.

Tot slot Frank Walta, die sinds 1989 werkzaam is bij Mazars. Hij is inmiddels 15 jaar lang partner bij de firma, gespecialiseerd in controle en financieel advies. In het bestuur is hij verantwoordelijk voor de Consultancy-praktijk. Ook gaat hij de komende periode invulling geven aan de portefeuille human resources en cultuur & gedrag.

Wereldwijd heeft Mazars – opgericht in 1945 – meer dan 40.000 professionals in ruim 90 landen.