Monique Dekker partner bij Xebia Digital Transformation

15 januari 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Xebia Digital Transformation heeft het partnerteam in Nederland versterkt met Monique Dekker. 

Met de toevoeging van Dekker haalt Xebia een ervaren bestuurder en adviseur aan boord. Ze heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van strategie, technologie en commercie, opgedaan bij onder meer Ordina, Accenture en IBM. 

Voor haar overstap was Dekker werkzaam als Chief Commercial Officer bij IT-dienstverlener Ordina, waar ze verantwoordelijk was voor de sales- en marketingfunctie en de commerciële relaties met opdrachtgevers. Bij Accenture was Dekker Managing Director, en verantwoordelijk voor de Telecom- en Technology-units. 

Monique Dekker, Partner Xebia Digital Transformation

Eerder in haar loopbaan werkte ze zo’n veertien jaar voor IBM, in verschillende business development-rollen was ze medeverantwoordelijk voor onder meer de ING-, ABN Amro- en KPN-accounts. 

Bij Xebia, een internationale ICT-dienstverlener met ruim 1.500 medewerkers, krijgt Dekker de taak om de Digital Transformation-praktijk verder uit te bouwen. 

Xebia is van oudsher een softwarehuis, met wortels in architectuur en Java-ontwikkeling. Vanuit kantoren in Nederland, België, India, Dubai, Engeland en de Verenigde Staten ontwerpt en bouwt het bedrijf digitale (cloud)oplossingen voor corporates en grote mid-market bedrijven. Ook levert Xebia diensten op het vlak van cloud, data science, security, DevOps, business agility en software development & quality improvement. 

De afgelopen jaren is het bureau uitgegroeid tot een full-service IT-adviesbureau, waarbij Xebia Digital Transformation nadrukkelijk aan de voorkant opereert. De praktijk adviseert klanten over hun digitale strategie en het opzetten van IT-transformaties, en begeleidt ze bij de implementatie. 

In een reactie op haar keuze om haar loopbaan bij Xebia te vervolgen, zegt Dekker: “Xebia is een autoriteit op het gebied van zowel digitale transformatie als agile en is hiermee het perfecte bedrijf om klanten hierin beter te mogen bedienen en helpen.”