Bain & Company koopt M&A-specialist en datascience-bureau

13 januari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bain & Company heeft in de afgelopen twee weken twee bedrijven overgenomen: Pangea in Italië en Sutton Place Strategies in de Verenigde Staten.

Het in Rome gevestigde Pangea is een data science-boutique met 20 professionals, die klanten helpt bij het ontwerpen van modellen en algoritmes en het bouwen van de bijbehorende software. De data science-oplossingen die het bedrijf levert helpen opdrachtgevers bij het verbeteren van managementbesluitvorming en de bedrijfsresultaten, vooral op het gebied van marketing, klantenservice, productie en logistiek.

Pangea en Bain & Company hebben de afgelopen jaren samen aan verschillende projecten gewerkt, waarbij ze elkaars expertise inzetten om “uitzonderlijke resultaten” te leveren, zo laten beide partijen weten.

Met de overname van Pangea bouwt Bain & Company nu zijn in-house data science-capaciteiten uit. Volgens Roberto Prioreschi, managing partner van Bain & Company voor Italië, en Domenico Azzarello, managing partner EMEA, betekent de overname een impuls voor de digitale transformatie-dienstverlening.

Bain & Company koopt M&A-specialist en datascience bureau De transactie is de eerste volledige overname in Europa sinds die van Qvartz in 2019. Met de aankoop van het Deense strategisch adviesbureau voegde Bain zo’n 450 consultants en personeel toe aan zijn Scandinavische activiteiten.

Sindsdien nam Bain onder meer een minderheidsbelang in het Franse EcoVadis (een aanbieder van ESG-ratings voor toeleveringsketens), en nam het in de VS data- en analysebedrijf Pyxis over.

Afgelopen week kam daar ook Sutton Place Strategies bij, een dealmakingplatform voor private equity-firma’s en fusie- en overnameadviseurs. Sinds de oprichting in 2009 heeft Sutton Place Strategies een database opgebouwd met meer dan 60.000 deals in Noord-Amerika, die M&A-adviseurs in staat stelt om nog beter overnamedoelen te identificeren en inzicht te krijgen in de belangrijkste trends.

Bain & Company geldt wereldwijd als een van de toonaangevende consultancykantoren binnen het M&A-domein, en met de toevoeging van Sutton Place Strategies kan het kantoor zijn datagedreven aanbod verder versterken.

“Investeerders voorzien van de informatie die ze nodig hebben om hun deals te verbeteren zal een gamechanger vormen voor de industrie. Samen zullen we adviseurs een ongeëvenaarde kijk kunnen bieden op dealmaking”, aldus Hugh MacArthur, hoofd van Bains private equity-praktijk.