Marktlink begeleidt verkoop van Ferliner en Magistor aan investeerders

24 december 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Overnameadviseurs van Marktlink hebben twee verkoopmandaten gesloten in de transport- en technische groothandelsector.

Ferliner

Ferliner is een expediteur gespecialiseerd in het transporteren van non-ferro producten. Het bedrijf uit Hedel is tussenpersoon van meer dan 10.000 transporteurs. Ferliner verzorgt het transport voor klanten (vooral internationale staalbedrijven en grondstofproducenten) langs alle transportmodaliteiten: weg, water, rail en lucht. Daarnaast beschikt Ferliner zelf over ook een vloot aan trailers, die wordt ingezet bij onvoldoende of beperkte capaciteit op de markt.

M&A-specialist Marktlink heeft Ferliner-eigenaar Frits Geerligs ondersteund bij het verkopen van zijn firma aan een groep investeerders uit de transportsector, onder leiding van ondernemer Stefan Pompe. Met de verkoop wordt de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd en wordt kapitaal vrijgemaakt voor verdere groei.

Marktlink begeleidt verkoop van Ferliner en Magistor aan investeerders

Geerligs had zich de afgelopen jaren al geleidelijk teruggetrokken uit de dagelijkse operatie, en de eigenaar vond dat nu het moment was aangebroken om het bedrijf over te dragen. “We zijn de afgelopen jaren hard gegroeid en hebben met ons team aan internationale specialisten onze prachtige onderneming weten op te bouwen. Met de komst van Stefan Pompe zijn we nog beter in staat onze internationale klanten te bedienen”, aldus Geerligs.

Huub Verbeeten, manager bij Marktlink, begeleidde Geerligs in zijn zoektocht naar een nieuwe eigenaar. Verbeeten: “Ferliner heeft een interessante niche in de expeditiemarkt opgezocht. De afgelopen jaren is Ferliner jaarlijks met meer dan 20% gegroeid. Het feit dat Frits met zijn team dit ook weer in 2020 wist te realiseren heeft – ondanks de coronatijd – geresulteerd in een soepele overname.”

Magistor

Binnen de technische groothandel sector heeft Marktlink recentelijk de drie aandeelhouders van Magistor geholpen met het aantrekken van investeringsmaatschappij Het Participatie Huis, dat een minderheidsbelang heeft genomen in het bedrijf.

“De aandeelhouders van Magistor zochten een ervaren investeerder die kan bijdragen aan het vormgeven van de volgende groeifase en de verdere professionalisering van de onderneming”, aldus Fredrik Jonker van Marktlink.

Hierbij is gebruikgemaakt van een zogeheten ‘pre-exit’ deal. De aandeelhouders blijven betrokken bij de onderneming en dragen geleidelijk hun taken en eigenaarschap over. Frederik Tattersall is aangesteld om leiding te geven aan de dagelijkse aansturing van de onderneming.

Magistor is een technische groothandel die zich sinds de oprichting in 2003 volledig heeft gespecialiseerd in de verkoop van straalmiddelen en gereedschappen voor de metaalbewerkende en -verwerkende industrie. De klanten van Magistor variëren van staalbouwers, constructiebedrijven en fabrikanten van automotive-onderdelen tot bedrijven in de luchtvaart en de medische industrie.

Wim Hendriks, één van de oprichters en aandeelhouder van Magistor zegt: “We willen niet langer de kar zelfstandig trekken, maar wel de kar van achteren mee helpen duwen. Wij zien nog veel kansen voor Magistor, de komende jaren gaan wij gezamenlijk met de nieuwe aandeelhouder en Frederik Tattersall werken richting een nieuwe stip op de horizon en de organisatie klaarmaken voor de toekomst.”

Het in Rijssen gevestigde Magistor heeft circa vijftien medewerkers in dienst en een omzet van boven de €10 miljoen.