Marktlink helpt twee klanten bij het aantrekken van investeerders

15 december 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Dealmaker Marktlink heeft de afgelopen weken twee van zijn klanten in Nederland geholpen met het aantrekken van groeikapitaal.

BBC Bouwmanagement

Eerder deze maand maakte BBC Bouwmanagement, een speler op het gebied van bouwbegeleiding, bekend dat het een financiële injectie heeft ontvangen van het Belgische investeringsfonds KeBeK Private Equity.

BBC Bouwmanagement is de afgelopen jaren onder leiding van eigenaren Walther en Marianne Coppens uitgegroeid tot een van de grootste spelers in Nederland in zijn nichesegment. Bij het bedrijf werken zo’n 100 medewerkers gespecialiseerd in directievoering, projectmanagement en kwaliteitsmanagement voor bouwend Nederland, vanuit kantoren in Etten-Leur, Groningen en Arnhem.

Pontsteiger in Amsterdam

“De afgelopen jaren hebben we bewezen de autoriteit te zijn op het gebied van bouwbegeleiding en projectmanagement in Nederland. Dit een logisch moment voor het aantrekken van een investeringsmaatschappij waarmee we het bedrijf naar het volgende niveau kunnen tillen”, zegt mededirecteur Walther Coppens.

Via de bemiddeling van Marktlink is een deal gesloten met KeBeK Private Equity, een investeerder die al verschillende participaties heeft in ons land, waaronder Borek (actief in hoogwaardig buitenmeubilair) en Van Assendelft (een kampeer- en recreatiegroothandel).

Walther en Marianne Coppens blijven als minderheidsaandeelhouders betrokken bij BBC Bouwmanagement. Operationeel wordt de organisatie aangestuurd door Ronald Zilver, die na vele jaren van betrokkenheid bij BBC Bouwmanagement op 1 januari 2020 de rol van operationeel directeur op zich nam.

Vink Groep

Het team van Marktlink werd daarnaast ingeschakeld door de aandeelhouders van Vink Groep uit Katwijk. De M&A-consultants kregen de opdracht om een sterke financiële partner te vinden die het bedrijf in de volgende groeifase kan begeleiden en professionaliseren. Ze kwamen uit bij Fields Group, een investeerder met kantoren in Amsterdam en München.

Het kantoor van Vink Groep uit Katwijk

Vink Groep, opgericht in 1971, is een van de marktleiders in ons land in ontwerp, productie, levering en installatie van luchttechnische infrastructuur voor verschillende eindmarkten. Het Katwijkse familiebedrijf bedrijf telt 145 eigen medewerkers en meer dan 200 externe medewerkers, die samen een omzet van €40 miljoen realiseren.

De aandeelhouders van Vink Groep hebben hun aandelen verkocht aan Fields Group en doen een stapje terug. Dick Kremers, die al meer dan 30 jaar werkzaam is in de installatietechnieksector, is aangetreden als nieuwe CEO.

“De vraag naar een optimaal binnenklimaat voor mens en product wordt alleen nog maar belangrijker en actueler. Vink Groep heeft een grote potentie om in de bestaande en toekomstige markt van lucht- en klimaattechniek te groeien”, geeft Kremers aan.

Joris van Gils, partner bij Fields Group, vult aan: “Vink Groep heeft de laatste jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt en er ligt een mooie basis waar we op door kunnen bouwen. Het huidige economische klimaat alsook de enorme focus op luchtkwaliteit bieden kansen voor Vink Groep om haar positie in de markt de komende periode verder te versterken en uit te bouwen.”

Het onderdeel VHS Ventilatie- en Hoogwerksystemen uit Woerden maakt geen deel uit van de overname. Het door Vink Groep gehouden belang in deze onderneming is overgedragen aan haar medeaandeelhouder.