Isabelle Rijke over haar eerste zes maanden bij OC&C Strategy

11 januari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Nadat Isabelle Rijke een stage had doorlopen bij OC&C Strategy Consultants wist ze het zeker: dit smaakte naar meer. Dus startte ze aansluitend op haar stage direct als Associate Consultant. Inmiddels zijn we een half jaar verder. Hoe bevielen de eerste zes maanden bij het strategiekantoor?

“Consulting heeft me altijd aangetrokken”, begint Isabelle. “Een carrière binnen de adviesbranche heb ik altijd geassocieerd met een steile leercurve. Je werkt met slimme mensen aan tastbare en complexe problemen.”

Toen Isabelle in het laatste jaar van haar master International Finance een stageplek zocht, was de keuze dan ook snel gemaakt. In september 2019 begon ze aan haar drie maanden durende stage bij OC&C Strategy Consultants.

Isabelle Rijke, Associate Consultant, OC&C

“Vanaf dag één kreeg ik direct veel verantwoordelijkheid en voelde me ook lid van het team”, blikt Isabelle terug. “Ik ontdekte snel dat het werk uitdagend was, maar kreeg vaak waardevolle feedback van collega’s die veel interesse in mijn ontwikkeling toonden. Daarbij kwam ook nog dat ik met slimme en dynamische collega’s werkte, wat ik ontzettend stimulerend vond en mij veel energie gaf.”

Ook de verscheidenheid aan opdrachten sprak Isabelle erg aan. “OC&C Strategy Consultants biedt een fijne balans tussen het type projecten waar je aan meedoet en de industrieën van de bedrijven die je helpt. Al met al was mijn stage bij OC&C een zeer leerzame ervaring, die mij heeft overtuigd om mijn carrière in het prachtige kantoor aan de Maas te beginnen.”

Dus is ze na haar stage ‘gewoon’ bij OC&C gebleven. In mei startte ze in de rol van Associate Consultant. Nu het jaar erop zit, kan ze terugkijken op een enerverende periode. Terwijl ze vele mooie herinneringen koestert, was het door corona natuurlijk ook een gek jaar.

“Toen het kantoor dichtging, miste ik duidelijk de sfeer van kantoor en het sociale contact. Het was dus belangrijk om tijdens de coronaperiode contact te houden met collega’s. Hiervoor werd wekelijks een Zoom-call georganiseerd, zodat iedereen op de hoogte werd gebracht van de verschillende projecten die op kantoor liepen.”

Het ging tijdens die calls gelukkig niet alléén maar over werk. “We hebben meerdere keren ook gebruikgemaakt van ‘Break-out rooms’, waar je in kleinere groepjes een paar minuten kreeg om bij te praten – woorden zoals ‘project’, ‘corona’ en ‘werk’ mochten niet gebruikt worden. Tot slot hebben we ook wekelijkse digitale kantoorborrels georganiseerd, wat ontzettend gezellig was.”

Ook de afgelopen maanden heeft Isabelle gewerkt aan diverse uitdagende projecten. “Het waren zowel pure strategieopdrachten als private equity-gerelateerd werk. In dit laatste trekt het hoge tempo mij enorm aan; binnen een paar weken ben je in staat een enorme hoeveelheid inzichten te vergaren om zo onderbouwd advies te geven.”

“Strategieopdrachten zijn typisch anders: het zijn langere projecten waar je hand in hand met je opdrachtgever werkt”, legt Isabelle uit. “Hierdoor kom je in contact met verschillende omgevingen en culturen, wat enorm leerzaam is.”

Al met al heeft Isabelle nog geen seconde spijt gehad van haar keuze voor OC&C Strategy Consultants. “Het werk van een strategy consultant is enorm veelzijdig en je krijgt snel veel verantwoordelijkheid. Dit maakt het werk uitdagend en geeft me heel veel voldoening. Daarnaast is het erg gezellig met alle collega’s, zelfs nu we op afstand werken. Ik begin vol enthousiasme aan dit nieuwe jaar, waarin we elkaar vast weer wat vaker live zullen kunnen ontmoeten.”