Zes starters kiezen voor strategieconsulting bij EY-Parthenon

18 november 2020 Consultancy.nl

Strategisch consultancybureau EY-Parthenon heeft de afgelopen periode zes starters mogen verwelkomen. Een rondje langs de langs de kersverse Associates, die vertellen wat ze aantrok aan het werken in de strategieconsulting en waarom hun keuze is gevallen op EY-Parthenon.

Isabelle Rijke brengt een flinke dosis internationale ervaring mee naar EY-Parthenon. Ze groeide op in Zwitserland, rondde haar bachelor Business Administration af in Barcelona, nam deel aan een uitwisseling met de National University of Singapore, deed werkervaring op in het bankwezen in Hong Kong en Londen en voltooide dit voorjaar haar master Finance aan HEC Paris.

EY-Parthenon leerde ze kennen tijdens een stage. “Consulting heeft me altijd aangetrokken omdat je met ambitieuze en slimme collega’s werkt aan tastbare en diverse problemen. Tijdens mijn stage ontdekte ik des te meer dat het werk uitdagend is, en dat je hierdoor ook een steile leercurve hebt. Ik kreeg direct veel verantwoordelijkheid en voelde me ook lid van het team. De openheid van de mensen op kantoor betekende dat ik snel waardevolle feedback kreeg. Ook de sfeer bij EY-Parthenon sprak me aan: mijn collega’s zijn dynamisch, tonen interesse in elkaar en bieden veel steun. Dit geeft mij veel energie.”

Ook Yoram Mekking doorliep voor zijn start als Associate al een stage bij het strategiekantoor. “Ik heb Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek gestudeerd aan de TU Delft, met een master in operations. Na deze technische studie was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via verschillende evenementen wist strategieconsulting mijn aandacht te trekken vanwege het dynamische karakter. Dit deed me besluiten om aan een stage te beginnen bij EY-Parthenon.”

Zoals inmiddels duidelijk moge zijn, smaakte deze stage naar meer. “Ik kreeg de kans om het werk beter te leren kennen door aan echte projecten mee te werken. Het hoge tempo, de goede sfeer, de steile leercurve en de sterke feedbackcultuur spraken mij allemaal erg aan. Ik ben daarom zeer enthousiast dat ik nu als Associatie bij EY-Parthenon aan de slag kan om nog meer te leren op de vele diverse projecten.”

Isabelle Rijke, Yoram Mekking, Jason Mulder, Bart Hutten, Ine Nijland, Maarten Takken - EY-Parthenon

Jason Mulder studeerde net als Mekking aan de TU Delft. “Nadat ik mijn master Technische Natuurkunde met een specialisatie in Nuclear Physics had behaald vond ik het tijd voor iets anders. Gedurende mijn technische opleiding groeide mijn interesse in commercie en bedrijvigheid, daar wilde ik graag iets mee doen. Tijdens een schakelprogramma econometrie merkte ik al snel dat mijn technische kennis ook breder inzetbaar is. De wiskundige vaardigheden en gestructureerde manier van problemen oplossen komen goed van pas bij het dagelijkse werk als strategieconsultant.”

EY-Parthenon leerde Mulder kennen tijdens een Strategy Course. “Het klikte meteen. De collegialiteit en de ontspannen, doch professionele sfeer spraken mij erg aan. De prachtige locatie aan de Maas in Rotterdam is overigens ook niet verkeerd. Hier zie je Nederland in beweging. Met de industrie van de haven in de verte en de dienstensector in en nabij het centrum: hier komt het allemaal samen.”

Bart Hutten doorliep voor zijn start bij EY-Parthenon een bachelor in Technische Bestuurskunde aan de TU Delft en een pre-master econometrie en master in Business Analytics aan Imperial College London. “Tijdens mijn studie werd ik gedreven door het werken aan lastige problemen met een duidelijke maatschappelijke relevantie. Strategieconsulting brengt dit samen in een setting waar de cliënt, industrie en opdracht steeds verschilt en waar je dus ontzettend veel leert.”

In zijn keuze voor EY-Parthenon vormde “fit” voor Hutten het belangrijkste onderscheidende element. “Er was een klik tijdens de internationale Parthenon Case Challenge in Berlijn vorig jaar, dus heb ik direct erna mijn sollicitatie voortgezet. Daarnaast was er ook inhoudelijk een match. Door de expertise van EY in implementatiewerk kun je als consultant bij Parthenon meer relatief korte, pure strategieprojecten doen. Dat sprak mij erg aan. Ook werkt EY-Parthenon veel in industrieën met tastbare producten en diensten, wat het werk erg kwantitatief maakt. Hier kan ik mijn studieachtergrond goed in kwijt.”

Toen Ine Nijland klaar was met haar studie – ze voltooide eerst een bachelor Economics & Business Economics en toen de masters Finance en Economics – wist ze niet meteen wat haar volgende stap zou zijn. “Ik wist niet goed welke kant ik op wilde, wel dat ik afwisseling wilde. Ik vind het leuk om in korte tijd veel kennis ergens over op te doen, waarover precies maakt dan niet zoveel meer uit.” Nijland had al wel enige ervaring opgedaan in de adviesbranche, toen ze tijdens haar studie een jaar voorzitter was van studentenconsultancy UniPartners Groningen.

Mede vanuit die ervaring bedacht ze dat de strategieconsulting het uitgelezen vakgebied zou zijn voor haar. “Strategieconsulting laat je met veel industrieën ervaring opdoen en elke opdracht is anders. Nadat ik dit had besloten ben ik bij veel bureaus rond gaan kijken. Ik wilde graag bij een wat kleiner kantoor zodat je iedereen snel leert kennen. Bij EY-Parthenon had iedereen veel contact met elkaar en vond ik de sfeer en de mensen, nuchter en geïnteresseerd, het best bij mij passen.”

Voor Maarten Takken was na zijn studie al wel meteen duidelijk welke kant hij op wilde: “Dat ik de strategieconsulting in wilde stond voor mij aan het eind van mijn master buiten kijf. Ik heb aan de Universiteit Twente de bachelor Advanced Technology gehaald, gevolgd door een master Technische Bedrijfskunde met een specialisme in Financial Engineering; erg uitdagend en divers, en dat wilde ik mijn werk graag zo houden.”

Takken kwam pas na zijn master in contact met Parthenon: “Ik had het bureau nog niet persoonlijk leren kennen toen ik was afgestudeerd. Ik woonde al in Amsterdam tijdens mijn afstudeerstage, en daar mijn carrière beginnen lag voor de hand. Gelukkig ging ik ook nog langs bij EY-Parthenons kantoor aan de Maas voor een kennismakingsgesprek. Dat bleek overtuigend: het klikte erg goed met de collega’s die ik er sprak en ik voelde me er meteen thuis. Het is een klein dynamisch kantoor binnen een grote internationale organisatie en dat past perfect bij me.”


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius - a company of RoyalHaskoningDHV AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Common Eye Conclusion Count & Cooper CPMview Critical Minds De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens Mount Consulting MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Student Consultant Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Velox Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup