Vier vragen aan Joëlle van Eck, HR & Recruitment bij Novius

21 december 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

In september sloot Joëlle van Eck zich aan bij Novius als recruiter en human resources-medewerker. Tegenover Consultancy.nl legt Joëlle uit waarom ze koos voor de digitale transformatiespecialist.

Joëlle, wat trekt je aan human resources?

“Toen ik mijn keuze voor een opleiding moest maken had ik geen idee wat voor mij de juiste studie zou zijn. In eerste instantie had ik mij georiënteerd op commerciële economie. Op de open dag kwam ik er al gauw achter dat dit niet de opleiding voor mij is. Het was te hard, waar was de menskant gebleven? Toen kwam ik uit op human resources.”

“De naam zegt het voor mij eigenlijk al. Hierin kon ik de menskant vinden waar ik zo naar op zoek was. Toch vind ik in HR ook een wat hardere kant. Ik herken dit vooral in het beleidsmatige. HR is voor mij de ideale combinatie van het harde en het zachte – wat ik ook terugvind in mijn persoonlijkheid – wat zo hard nodig is in het bedrijfsleven.”

Joelle van Ech, HR & Recruitment, Novius

Hoe heb je de eerste drie maanden bij Novius ervaren?

“De eerste maanden bij Novius zijn voor iemand met mijn functie enorm leerzaam en uitdagend. Dit heeft alles te maken met het feit dat wij sinds 21 oktober 2020 onderdeel zijn van Royal HaskoningDHV. Dit kwam voor velen, en ook zeker voor mij als een enorme positieve verrassing. Dat iemand dit aan de start van haar carrière als HR-professional mag meemaken is zeker uniek!” 

“Ik was direct enthousiast over Novius toen ik de vacature voor mijn functie voorbij zag komen. Een allround HR-functie, waarin ik de mogelijkheid krijg mijzelf te ontwikkelen. Maar ook de manier waarop de cultuur op de website werd omschreven sprak mij erg aan: ‘Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers energie krijgen van hun werk. Dat ze gestimuleerd worden om zich constant te blijven ontwikkelen binnen een collegiale, op samenwerking gerichte cultuur’. Ik zou mijzelf zeker omschrijven als leergierig en iemand die niet bang is om een uitdaging aan te gaan, maar de cultuur van een organisatie speelt hierin voor mij een essentiële rol. Dit alles komt voor mij samen bij Novius.”

Novius is momenteel op zoek naar nieuwe consultants, en dat in een tijd waarin de meeste bureaus de werving hebben stopgezet. Leg uit?

“Wij hebben meer aanvragen voor opdrachten dan consultants. Novius blijft daarom doorgaan met de werving van consultants, met wat aanpassingen die gevraagd worden door het ‘nieuwe normaal’.”

“Bij Novius hechten we veel waarde aan een persoonlijke benadering. Dit heeft ook zijn doorwerking in onze manier van werven. Normaliter organiseren wij bijvoorbeeld Meet & Greets in diverse vormen, waarin je kennis kan opdoen van ons als werkgever. Denk hierbij aan speeddates, het behandelen van een case of het spelen van een spel.”

“Gezien de huidige maatregelen is dit niet meer mogelijk. Wij hebben het daarom in een digitaal jasje gegoten. Zo organiseren wij in het eerste kwartaal van 2021 een digitale Meet & Greets-versie. Onze marktpropositie-teams organiseren sessies waarin ze je meenemen in onze dienstverlening, werkwijze en cultuur. Wij hebben ons op deze manier aangepast aan het ‘nieuwe normaal’, maar proberen het toch dicht bij ons te houden.”

Waarom kiezen consultants ervoor om bij Novius te werken?

“De voornaamste redenen van consultants om te kiezen voor Novius is het feit dat persoonlijke ontwikkeling centraal staat en onze bedrijfscultuur. Als consultant maak je deel uit van één van onze marktpropositieteams. Binnen dit team houd je je bezig met dat thema dat in relatie staat tot digitale transformatie. Denk hierbij aan het schrijven van een boek, het ontwikkelen van een methode of het geven van trainingen. Hiernaast ben je werkzaam op een opdracht. Deze opdracht kan losstaan van het team waar je onderdeel van bent. Wij hechten veel waarde aan brede inzetbaarheid, maar met een specialisatie.”

“Daarnaast volg je als consultant meerdere interne en externe opleidingen die belangrijk zijn voor jouw ontwikkeling. Op basis van jouw behoefte wordt een ontwikkelplan opgesteld. Wij geloven dat onze klanten hun eigen toekomst kunnen vormgeven, dit geldt ook voor jouw carrière als consultant bij ons.”

“Onze cultuur is te omschrijven als open en informeel. Wij besteden aandacht aan ons ‘clubgevoel’. Wij vinden het belangrijk om elkaar te kennen naast het werk. Zo organiseren Novianen regelmatig, in een ‘normale’ situatie, evenementen, hebben wij gezamenlijke etentjes en een teambuildingsweekend.”

Meer weten over werken bij Novius? Bekijk deze rubriek voor meer verhalen van Novianen.