Glen Schrijvers start veranderbureau Foster Consulting

04 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Met tien jaar aan ervaring op zak heeft Glen Schrijvers gekozen voor het ondernemerschap. De oprichter van Foster Consulting gaat zich richten op verandermanagement bij digitale transformaties.

“Ik heb altijd al gedroomd over een eigen advieskantoor om organisaties vooruit te helpen”, vertelt Schrijvers, “en dit is eerste concrete stap richting mijn droom”.

Met Foster Consulting gaat hij zich toeleggen op een thema waar hij al sinds de start van zijn carrière mee bezig is: organisatietransformatie, en dan vooral op het snijvlak van mens en technologie. “Ik heb tien jaar in dienst bij advieskantoren gewerkt in verschillende contexten, dat geeft mij een goede basis om het nu zelf te gaan doen.”

Glen Schrijvers, Foster Consulting

Een blik op zijn curriculum vitae laat zien dat Schrijvers zijn loopbaan begon in het projectmanagementvak en meer recentelijk werkte voor Been Management Consulting en het Rotterdams advieskantoor Strategy Works.

De rode draad in zijn opdrachten? “Die lag altijd in de driehoek tussen verbetering in de bedrijfsvoering, gedragsverandering en digitalisering”, legt Schrijvers uit. Hierbij viel het hem steevast op dat organisaties in de valkuil stappen dat ze te weinig aandacht geven aan verandermanagement. “Investeren in technologie alleen is niet genoeg, toch gebeurt dit nog vaak.”

“Digitale transformatie is typisch een verandering waarin leren en samenwerken een belangrijke rol spelen”, legt hij uit, “omdat succes met technologie niet alleen van technologie komt maar met name van de interactie met technologie binnen en buiten een organisatie.”

“Vandaag de dag is technologie niet meer weg te denken uit strategieën en is IT een cruciale factor voor concurrentievermogen. Door de sterke opkomst van nieuwe technologieën zoals mixed reality, robots en algoritmes, wordt de druk op mensen om ‘mee te veranderen’ alleen maar groter.”

Foster Consulting gaat organisaties helpen bij deze digitale veranderopgaven. Hiervoor heeft Schrijvers een eigen aanpak ontwikkeld, die bestaat uit drie stappen.

De eerste stap is het in kaart brengen van het gewenste gedrag van mensen die meer met technologie moeten gaan werken. “Gewenst gedrag beoordelen we door PI Job Assessments af te nemen door verschillende stakeholders, zo ontstaat een gewogen gedragsprofiel.”

Om de benodigde gedragsverandering te beoordelen, werkt Foster Consulting samen met Lysette Kampman. “Zij is associate partner bij Humanostics en geautoriseerd om de wetenschap, software en workshops van Predictive Index te gebruiken.”

De tweede stap is het opstellen van een veranderplan gebaseerd op de uitkomsten van het assessment, interviews en observaties. Ten slotte is stap drie de implementatie, “daadwerkelijk aan de slag gaan om te zorgen dat technologie goed toegepast wordt.”