Tom van der Poel leidt headhunter The Executive Network

13 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

The Executive Network (TEN), een executive search-bureau uit Wassenaar, heeft een voormalig consultant als nieuwe baas. Tom van der Poel neemt het stokje over van Marty Tuk. 

Marty Tuk is een van de drie medeoprichters van de firma (de anderen zijn Jan Rapmund en Tim Kamphorst) en stond ruim tien jaar aan het roer. Hij laat weten dat het juiste moment is aangebroken om plaats te maken voor een nieuwe managing partner. “Tom is een gedegen en sterke leider met een eigen visie en aanpak.” 

Zijn opvolger Tom van der Poel heeft deze leiderschapscapaciteiten onder meer te danken aan zijn consultancyachtergrond. Na zo’n vijf jaar werkzaam te zijn geweest bij GeoDelft, een onderzoeks- en ingenieursbureau in de grond-, weg- en waterbouw, ging hij aan de slag als consultant bij Berenschot.

Tom van der Poel, The Executive Network

Gedurende zijn ruim vier jaar bij het organisatieadviesbureau was Van der Poel betrokken bij tal van organisatie- en verandervraagstukken. Deze ervaring nam hij vervolgens mee naar Aegon, waar hij twaalf jaar werkzaam was, meest recentelijk in leidinggevende functies als Chief Operations Officer van Aegon Bank en Directeur Productmanagement & Pricing. Sinds de zomer van 2017 is hij partner bij The Executive Network. 

Als partner speelt hij een belangrijke rol in de groei van het headhunterskantoor, waarbij Van der Poel zich vooral richt op het invullen van directie-, bestuurs- en commissarisposities in de sectoren zakelijke dienstverlening en bouw. Zelf is het Wassenaars bureau actief in een breed scala aan sectoren, van de financiële dienstverlening, consumer goods en logistiek tot media, non profit-organisaties, telecom en utilities. 

De kersverse topman ziet kansen in de markt. “We signaleren maatschappelijke ontwikkelingen waar de top van Nederland een positieve bijdrage aan kan leveren. Het gaat dan bijvoorbeeld, naast structureel meer vrouwen in de top, om het versterken van culturele diversiteit. Ook liggen er kansen rondom de kruisbestuivingen tussen de private en publieke sector. TEN geniet een uitzonderlijke positie omdat we nauw samenwerken met uiteenlopende sectoren.” 

Marty Tuk blijft als aandeelhouder betrokken bij The Executive Network en bouwt de komende tijd zijn activiteiten als adviseur en investeerder in startende bedrijven verder uit.