Amsterdamse studenten starten Lean Green Consultants

11 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee ondernemende Amsterdamse studenten hebben een nieuw consultancybureau opgericht, gespecialiseerd in duurzaamheid: Lean Green Consultants. 

Max Brouwer en Tim Bultman studeren beiden Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam en delen dezelfde passie: duurzaamheid. “Er wordt nog steeds niet genoeg op duurzaamheid gelet. Dat was een van de grote redenen om dit bureau op te richten”, vertelt Brouwer.

Het adviesbureau richt zich dan ook specifiek op één thema: duurzaamheid, en dan vooral in het operations domein. De twee studentadviseurs willen opdrachtgevers helpen met het verkrijgen van inzicht in hoe de bedrijfsvoering kan worden vergroend. “Dit doen we door het uitvoeren van een quick scan”, legt Bultman uit.

Max Brouwer and Tim Bultman - Lean Green ConsultantsDe adviseurs van Lean Green Consultants voeren zo’n scan binnen één week uit. “We identificeren ruimte voor verbetering.” Of het nou gaat om procesoptimalisatie, verduurzaming van het businessmodel, het ontwikkelen van duurzamere producten of het vergroenen van de supply chain, “we hebben de kennis en kunde in huis”, aldus het duo. 

De medeoprichters kunnen hierbij bogen op hun eigen trackrecord, opgedaan tijdens hun opleiding. Brouwer: “Zo hebben wij tijdens ons eerste jaar de opdracht gekregen om een bestaand gebouw van de Hogeschool van Amsterdam te verduurzamen. Tijdens ons tweede jaar kregen wij een project over het omtoveren van de reststoffen in gebruikte matrassen naar producten of doeleinden van waarde.”

Op basis van de resultaten die uit hun quick scan naar voren komen en de adviezen die de twee jonge ondernemers vervolgens bieden, kunnen bedrijven zelf aan de slag. Of kunnen ze zich wederom tot externe specialisten wenden. “In overleg met de opdrachtgever kunnen we verzoeken doorsturen naar adviesbureaus die een sterke staat van dienst hebben in de implementatiefase”, legt Bultman uit.

Lean Green Consultants heeft al enkele bureaus aan hun netwerk weten te binden. Dat kunnen – “en moeten er meer zijn”, stelt Brouwer. “Wij zoeken nog adviesbureaus die zich bij ons partnernetwerk willen aansluiten, om zo opdrachten te ontvangen nadat er door ons een quick scan is gedaan.”