Harold de Bruijn keert als partner terug naar oude KPMG-nest

10 november 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sinds deze maand kan Harold de Bruijn zichzelf weer KPMG’er noemen. De doorgewinterde postfusie-integratiespecialist is na een uitstapje van tweeënhalf jaar als partner teruggekeerd bij het Big Four-kantoor, waar hij al meer dan twaalf jaar werkte.

Harold de Bruijn beschikt over een indrukwekkend trackrecord op het gebied van postfusie-integratietrajecten. Hij droeg gedurende zijn lange loopbaan onder meer bij aan (in chronologische volgorde) de integratie van Suikerunie en CSM Suiker, de integratie van KPN en Getronics, diverse integraties bij overnames van SNS REAAL, de splitsing van ING bank en verzekeringen en de integratie van T-Mobile en Vodafone Thuis. 

Ook was hij betrokken bij de second-wave integratie van Renewi, de integratie van Aon en UMG en de afsplitsing van CSM Bakery Ingredients vanuit CSM Bakery Solutions. 

Harold de Bruijn, Partner bij KPMG

Het grootste deel van zijn lange carrière werkte De Bruijn voor adviesgiganten Accenture (1994-2006) en KPMG (2006-2018), waar hij de laatste tien jaar een partnerrol bekleedde. In mei 2018 sloot hij zich als partner aan bij IntegrationPeople, Nederlands grootste postmerger-integratiespecialist.  

Dit najaar werd hij echter benaderd door KPMG met het verzoek om als partner leiding te geven aan de Separation & Integration-dienstverlening binnen KPMG’s Deal Advisory-praktijk. “Tsja, wat doe je als KPMG je vraagt om terug te komen als Partner? In ieder geval eerst eens even goed nadenken, want het hoofdstuk KPMG had ik tweeënhalf jaar geleden eigenlijk al afgesloten”, vertelt De Bruijn tegenover Consultancy.nl.

Hij legt uit dat hij niet over één nacht ijs ging met het komen tot zijn beslissing. “Het verder neerzetten van IntegrationPeople samen met managing partner Evert Oosterhuis heeft mij veel voldoening geschonken, en ik was daar nog lang niet klaar met bouwen. Bovendien heeft KPMG zo zijn eigen karakteristieken, het is niet per se een eenvoudig bedrijf om voor te werken, met al die verschillende partners, marktsegmenten, verschillende advies-suites, de dynamiek van audit en advies, en daarbovenop de internationale dimensie.” 

Toch bleef het oude nest lonken. “Aan de andere kant speelt KPMG in de Champions League van de adviesdienstverlening – zeker in Deal Advisory – en heeft fantastische, zeer getalenteerde en hardwerkende mensen in dienst. En dat is voor mij uitermate aantrekkelijk, zelfs op mijn leeftijd”, zegt De Bruijn lachend.

“Na lang wikken en wegen heb ik dan ook gekozen voor KPMG”, geeft hij aan. “Ik kijk ernaar uit om geweldige projecten te doen voor prachtige klanten in samenwerking met fantastische collega’s. De Deals-praktijk gaat een super dynamische periode tegemoet, en ik heb heel veel zin in om daaraan bij te dragen als partner verantwoordelijk voor de Separation & Integration-dienstverlening!” 

Wat de beslissing iets makkelijker maakte is dat De Bruijn IntegrationPeople niet helemaal vaarwel hoeft te zeggen. Hij blijft als lid van de Raad van Advies betrokken bij het kantoor.