Norman Dreger de nieuwe topman van Mercer in Duitsland

05 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mercer heeft in Duitsland een nieuwe topman benoemd: Norman Dreger. De Duitser volgt landgenoot Achim Lüder op.

Gevestigd in Duitsland is Dreger nu verantwoordelijk voor alle business lines van Mercer in Duitsland, waaronder arbeidsvoorwaarden, talentmanagement, fusies & overnames, investments, pensionen en solutions. Hij is al ruim twintig jaar actief voor de zakelijke dienstverlener en vervulde hiervoor de rol van Client Leader voor grote klanten, met een focus op multinationals.

Tom Geraghty, de CEO van Mercer in Europa toont zich verheugd over de benoeming: “Norman heeft vele jaren aan internationale ervaring en een uitgebreid netwerk. Hij is de ideale kandidaat om Achim op te volgen.”
Norman Dreger and Achim Lüder - Mercer

Dreger heeft de taak gekregen om de positie van Mercer in Duitsland – samen met de UK een van de grootste markten voor de organisatie – verder uit te bouwen. Dat wordt een uitdaging, omdat onder de vleugels van Lüder de organisatie al flink was gegroeid, onder meer dankzij de overname van HR-consultancybureau Promerit (100 consultants).

Dreger volgt in ons buurland Achim Lüder op, die recent werd aangesteld als de Chief People Officer van Mercer. Lüder werd hiermee ook onderdeel van Mercer’s Executive Leadership Team, dat wordt geleid door Martine Ferland en verder bestaat uit David Anderson, Hervé Balzano, Ilya Bonic, Gail Evans, Louis Gagnon, Jackie Marks, Rian Miller, Rich Nuzum en Bala Viswanathan.

Met een omzet van net iets meer dan $5 miljard in het recente financiële boekjaar, is Mercer een van ’s werelds grootste human capital en pensioenadviseurs, naast branchegenoten Aon en Willis Towers Watson (die in 2021 gaan fuseren). Daarnaast concurreert het bedrijf met de human capital praktijken van de Big Four, de grotere strategiekantoren, en de bekendere grote IT-dienstverleners. Mercer heeft ook een grote investments en capital markets business line.

In Nederland wordt Mercer al jaren geleid door voormalig McKinsey-consultant David Sanderse.