Mercer Nederland CEO David Sanderse leidt nu ook Marsh

07 januari 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Chief Executive Officer (CEO) van Mercer Nederland, David Sanderse, is benoemd tot CEO van Marsh Nederland. Met het aanstellen van een topman die leiding geeft aan beide bedrijven willen de twee dochterbedrijven van Marsh & McLennan Companies een nauwere samenwerking realiseren, om zo de waardepropositie en dienstverlening voor hun klanten te verbreden en verdiepen.

Na een carrière van meer dan 25 jaar in de business, waaronder vijf jaar bij McKinsey & Company in Amsterdam, sloot David Sanderse (1965) zich in april 2017 aan bij Mercer. Hij nam de topfunctie over van Martin Meerkerk, die in maart van dit jaar met pensioen gaat. Na meer dan anderhalf jaar aan het roer te hebben gestaan van de human capital- en pensioenadviseur, geeft Sanderse in ons land nu ook leiding aan Marsh.

Marsh is net als Mercer een dochteronderneming van Marsh & McLennan Companies (MMC), een zakelijk dienstverlener met zo’n 60.000 professionals wereldwijd. Bijna de helft van alle MMC-collega’s is werkzaam bij Marsh: de ongeveer 30.000 experts richten zich op verzekeringsmakelaardij en risicobeheersing. Beide bedrijven zijn al jaren actief op de Nederlandse markt, en zijn gevestigd in hetzelfde pand aan de Startbaan in Amstelveen.Mercer Nederland CEO David Sanderse leidt nu ook MarshSanderse volgt in zijn nieuwe rol Focko Dorhout Mees op, die de functie van CEO acht jaar bekleedde. Hij is per 1 januari aangesteld als Non-Executive Chairman van Marsh Nederland. De nieuwe topman brengt ruime ervaring op het gebied van financieel- en verzekeringsmanagement, management consulting, human capital en fusies en overnames mee naar zijn rol. Voordat hij in dienst trad bij Mercer was hij CFO en Managing Director bij Abellio Group, onderdeel van Nederlandse Spoorwegen (NS). Daarvoor was hij dertien jaar werkzaam bij verzekeraar Achmea, waarvan negen jaar als Managing Director van de internationale divisie. Hij begon bij de verzekeraar na zijn tijd bij McKinsey, waar hij werkte na zijn professionele loopbaan te zijn gestart bij olie- en gasgigant Shell.

Sanderse studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft tevens een MBA gehaald aan INSEAD in Fontainebleau.

In een reactie op zijn aanstelling laat hij weten dat het zijn streven is om Marsh in de Nederlandse markt naar een volgend niveau te tillen. Ook ziet hij kansen om de dienstverlening van Marsh en Mercer nauwer op elkaar af te stemmen, waardoor een integralere dienstverlening kan worden aangeboden aan klanten van beide partijen.