Duitser Achim Lüder nieuwe Chief People Officer van Mercer

22 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mercer heeft een nieuwe, wereldwijde Chief People Officer aangesteld. Na de rol acht jaar te hebben bekleed, gaf de huidige in New York gevestigde CPO Marcelo Modica onlangs het stokje door aan de in Frankfurt werkzame Achim Lüder.

Vanuit Duitsland wordt Achim Lüder verantwoordelijk voor alle human capital-inspanningen van Mercer en het personeelsbestand van in totaal 25.000 professionals, die werkzaam zijn vanuit kantoren in 44 landen. Lüder is een zeer ervaren bestuurder en oudgediende van Mercer. Reeds in 2002 sloot hij zich aan bij het wereldwijde HR-advieskantoor, na eerder actief te zijn geweest voor een durfkapitaalinvesteerder en Big Four-kantoor KPMG.

In de ruim achttien jaar die hij heeft doorgebracht bij Mercer heeft hij tal van senior leiderschapsrollen bekleed. Meest recentelijk was hij CEO van het Duitse kantoor van Mercer, en eerder stond hij als CEO aan het hoofd van de Centraal- en Oost-Europese activiteiten van het kantoor, als COO van de pensioendivisie gericht op de EMEA-regio en als CFO voor de EMEA-regio.

Martine Ferland, de wereldwijde CEO van Mercer, is blij met de benoeming van Lüder: “We zijn verheugd Achim als onze nieuwe Chief People Officer te mogen benoemen. Hij brengt echte passie mee voor het succes van onze collega’s en neemt daarnaast uitgebreide kennis van ons bedrijf mee naar deze functie.”
Achim Lüder, Chief People Officer, Mercer

Met een omzet van net boven de $5 miljard in het afgelopen financiële boekjaar, is Mercer een van ’s werelds grootste adviesbureaus op het gebied van human capital-vraagstukken, naast grote concurrenten als Aon en Willis Towers Watson (die per 1 januari 2021 formeel zullen fuseren). Het bedrijf concurreert ook met de human capital-adviespraktijken van de Big Four, grote strategy consultancykantoren en bekende grotere ICT-dienstverleners. Mercer beschikt ook over een grote pensioendivisie evenals een investeringstak.

Lüder heeft de taak gekregen om Mercer door de coronacrisis te loodsen, die volgens de laatste financiële publicatie van Marsh & McLennan Companies een grote impact heeft op de groep. De groep en CEO Daniel Glaser worden echter geprezen voor de keuze om gedurende de Covid-19-periode en de daarmee gepaarde economische crisis vast te houden aan het personeelsbestand, in een tijd waarin sommige concurrenten winst boven mensen hebben gesteld.

Als onderdeel van zijn benoeming voegt Lüder zich bij Mercers Executive Leadership Team, dat onder leiding staat van Martine Ferland. Het bestuursteam bestaat verder uit David Anderson, Hervé Balzano, Ilya Bonic, Gail Evans, Louis Gagnon, Jackie Marks, Rian Miller, Rich Nuzum en Bala Viswanathan. Lüder zal ook nauw samenwerken met Carmen Fernandez, de Chief Human Resources Officer van Marsh & McLennan Companies.

In Nederland wordt Mercer geleid door David Sanderse, die ook aan het roer staat van zusterorganisatie Marsh.