Synechron lanceert Accelerator voor asset management sector

05 november 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Synechron heeft een reeks van accelerators op de markt gebracht voor de asset- en investment management sector. Hiermee versterkt het bedrijf zijn portfolio van versnellers gericht op het financial services domein.

Het ‘InvestTech Accelerator’ -portfolio van Synechron werd ontwikkeld in samenwerking met leiders actief binnen het investment management domein. Het omvat een reeks van oplossingen ontworpen om kopende bedrijven te helpen bij het verbeteren van onder meer hun digitalisering, compliance en klantenservice evenals het versnellen van innovatie.

Bedrijven hebben vandaag de dag te maken gekregen met tal van uitdagingen, waaronder krimpende marges, de druk om investeringsdiensten te personaliseren en de operationele efficiency te verbeteren. “Het is nu meer dan ooit belangrijk om dergelijke verbeteringsslagen in te zetten”, geeft Sandeep Kumar, Hoofd van Synechron’s InvestTech Accelerator-programma aan.

Voor klanten, zo legt Kumar uit, “zorgt een van onze tools dat vermogensbeheerders een dieper, meer holistisch beeld krijgen van iedere klant en hun ontvankelijkheid voor nieuwe producten en diensten”. Op het gebied van regelgeving vergemakkelijkt een andere acceleratoroplossing “de ontwikkeling van een op blockchain gebaseerde gecentraliseerde digitale opslagplaats voor de activa en belangrijke documenten van klanten en automatiseert deze de nu omslachtige handmatige systemen voor regelgeving / compliance.

Een ander aandachtsgebied is het verbeteren van het kernproces van beleggingen in activa. Een data science gedreven oplossing "is bedoeld om vermogensbeheerders te helpen bij het beter analyseren van beleggingen - vooral ESG- en vastgoedbeleggingen - en bij het beoordelen van prestatierisico's / beloningen", legt Kumar uit.
Synechron lanceert Accelerator voor asset management sectorEen overzicht van de belangrijkste oplossingen binnen het InvestTech Accelerator-aanbod:

  • ESG-booster: biedt een nieuwe manier om milieu-, sociale en governance-portefeuilles en individuele bedrijven te beoordelen, op basis van meerdere externe databronnen. De ESG-booster kan bedrijven met alternatieve componenten aanbevelen voor verbeterde ESG-scores en prestaties.
  • WillPower-oplossing: beschermt de digitale activa, documenten / archieven / video's die nodig zijn voor een eenvoudiger vermogensplanningsproces. Dat doet het door een blockchain gedreven gecentraliseerde digitale kluis te bieden en door de successie van digitale activa te vereenvoudigen.

  • VisualRE-tool: biedt een uitgebreid voorspellend analysemodel van vastgoedfondsen, commercieel vastgoed en Real Estate Investment Trust (REIT) -effecten, voor mogelijke externe spanningen en wanbetaling door huurders / vastgoedeigenaar gebaseerd op de opname van gegevens uit verschillende bronnen.
  • 360+: biedt een via dashboards gepresenteerd holistisch 360-gradenbeeld van iedere klant en hun portfolio, op basis van individuele voorkeuren en gedragspatronen. Daarnaast maakt het een betere afstemming van beleggingsproducten / -diensten mogelijk.
  • Digitale compliance: maakt de automatische opname mogelijk van alle nieuwe en veranderende gedetailleerde regelgevende afkondigingen en mandaten die van toepassing zijn op de investerings- / asset management sector. Verder maakt het aanpassingen voor complianceprofessionals mogelijk, met als doel slimmer en sneller te werken.

InvestTech Accelerator is de achtste batch van Synechron's bekroonde Accelerator-programma, en volgt in de voetsporen van producten voor Artificial Intelligence, Data Science, InsurTech, WealthTechRegTech en Blockchain.

"Onze Accelerator-oplossingen zijn niet alleen bedoeld om problemen uit de weg te ruimen, maar helpt ook om bedrijven te helpen zich aan te passen en nieuwe kansen te ontdekken, waarmee ze zich kunnen onderscheiden", aldus Faisal Husain, de CEO van Synechron.