Vasco Consult en Datamo: ‘Samen krijgen we grip op data’

02 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vasco Consult heeft een partnership afgesloten met Datamo, een specialist in datavraagstukken. De twee bureaus vertellen over de achtergrond en doelstelling van de samenwerking.

Data verzamelen we allemaal. Maar haal je ook alles uit de data? De eerste stap is het begrijpen wat de data vertelt, om het vervolgens te beheersen en te benutten. Enkel in deze volgorde is er winst te creëren voor de onderneming. Dit proces is complex, omdat technische aspecten en menselijke processen erin samenkomen.

Datamo en Vasco Consult hebben de waarde van deze combinatie ervaren. Als specialist helpt Datamo haar klanten de dataomgeving te ordenen, gegevens te analyseren en informatie te visualiseren. Vasco Consult structureert samen met de klant interne bedrijfsprocessen voor een optimale klantbeleving.

Vasco Consult werkt samen met dataspecialist Datamo

Beide partijen bundelen nu hun specialiteiten om samen met de klant grip te krijgen op data. Samen begrijpen, beheersen en benutten we data. Samen maken we het simpel.

De keuzes die een bedrijf maakt, zijn erop gericht om de eindklant in haar behoeftes te voorzien. Om hierin te slagen verzamelen bedrijven zeer grote hoeveelheden data; kennis is immers macht. Waar het vaak misgaat, is dat de technische aspecten apart van de interne, menselijke processen en organisatiestructuren benaderd worden. Dit zijn echter geen losstaande zaken.

Mensen bepalen aan de voorkant welke data gegenereerd worden, andere mensen binnen de organisatie interpreteren diezelfde data aan de achterkant. Beide processen beïnvloeden elkaar sterk en moeten daarom ook op elkaar afgestemd worden. Het werkt niet als het ene proces het andere niet begrijpt.

Continue verbetering

Om de eindklant de beste ervaring te geven wil het bedrijf efficiënt ondernemen. Het is ook bekend dat efficiënt ondernemen commercieel voordeel oplevert. Bedrijven zoeken naar continue verbetering per onderdeel en stemmen processen op elkaar af. Zoek de groei in het gezamenlijk verbeteren van verschillende onderdelen.

René Kuster, directeur Datamo: "Met alleen focus op de data zelf blijft het vaak bij een éénmalige verbeterslag. Door ook de onderliggende processen en structuren te verbeteren bereik je, ook al op korte termijn, veel meer." Deze winst van het samenwerken hebben Datamo en Vasco Consult eerder ervaren.

Ruben Uppelschoten, directeur Vasco Consult, zegt hierover: "De kwaliteit van de processen en de service zijn zeer afhankelijk van de kwaliteit van data. Dat besef is er zeker bij onze klanten en we helpen dan ook meerdere bedrijven bij het grip krijgen op data via procescontroles. Door deze samenwerking kunnen we onze dienstverlening uitbreiden met het analyseren van de data, het opschonen ervan en het structureel borgen via een BI-omgeving.”

Kuster: “Vasco Consult en Datamo bieden een live-stream van je bedrijf, in plaats van een foto. Je weet continu waar je business staat op basis van actuele, accurate data.”

Datamo en Vasco Consult combineren hun specialismen, voor en mét de klant. "Samen krijgen we grip op data. Samen maken we het simpel."