Teun Breen partner in Transaction Diligence praktijk van EY

28 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

EY heeft Teun Breen gepromoveerd tot partner binnen zijn Nederlandse Transaction Diligence praktijk.

De kersverse vennoot brengt bijna twintig jaar aan ervaring in financial due diligence voor de sell-side en buy-side mee naar zijn nieuwe rol. “Ik ben er trots op deel uit te mogen maken van het partnership bij deze firma”, zo geeft Breen aan.

Teun Breen werkt al sinds 2013 voor EY, toen hij zich aansloot bij Big Four kantoor vanuit branchegenoot PwC. Hij begon zijn carrière bij PwC in de accountancy, maar maakte al snel de overstap naar de wereld van fusies & overnames. Bij EY heeft hij deze specialisatie doorgezet en ondertussen heeft hij tientallen succesvol afgeronde deals in diverse sectoren op zijn naam staan.

Teun Breen, Partner Strategy and Transactions, EY

Breen adviseert klanten op het gebied van transacties, acquisitie- en verkooptrajecten, due diligence onderzoeken, en (her) financieringsvraagstukken. Op zijn palmares staan deals voor grote multinationals wereldwijd, zoals Heineken en Akzo Nobel, en voor private equity firma’s (en hun portfolio ondernemingen). Zo was hij vorig jaar betrokken bij de overname van Cateraar Vermaat door de Britse investeerder Bridgepoint.

In zijn rol als partner, zal Breen zich richten op het verder uitbouwen van de Transaction Diligence praktijk in ons land. Deze praktijk helpt klanten met het uitvoeren van financiële, belasting-, commerciële, operationele, IT- en cyber due diligence onderzoeken (‘boekenonderzoek’), als onderdeel van fusies en overnames, joint ventures, herstructureringen of andere grote financiële transacties.

Breen zal hierbij nauw gaan samenwerken met andere praktijken binnen EY, die M&A gerelateerde diensten leveren, zoals EY-Parthenon (strategisch advies, commercial due diligende) en Corporate Finance (zoals de naam doet vermoeten, corporate finance). “Ik heb veel zin in de verdere samenwerking en ik hoop dat ik een belangrijke bijdrage kan leveren aan het realiseren van onze plannen.”