Synechron neemt financial services-specialist Citihub over

27 oktober 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Synechron heeft Citihub Digital overgenomen, een technology consultancykantoor gericht op het financial services segment.

“Ik ben er trots op Citihub Digital te verwelkomen binnen Synechron”, aldus Faisal Husain, Chief Executive Officer van Synechron, met meer dan 8,000 werknemers in 18 kantoren wereldwijd een van de grotere wereldwijde consulting- en technologiebedrijven,

“Deze overname bouwt voort op onze diepgaande expertise van digital transformation consulting voor de financiële sector”, vult Hussain aan.

Synechron neemt financial services specialist Citihub over

Opgericht in 1999, is Citihub Digital een bedrijf met ongeveer 100 consultants en staf, werkzaam vanuit kantoren in Londen en New York (het bedrijf voert ook startup operaties in Toronto en Hong Kong).

De consultants van het bedrijf, die doorgaans over een senior profiel beschikken (met gemiddeld zo’n 15-25 jaar aan ervaring), zijn gespecialiseerd in het samenbrengen van bedrijfs- en technologische onderwerpen die kennis vereisen van meerdere gebieden, zoals strategie, applicatieontwikkeling en beveiliging.

Volgens Chris Allison, Co-founder en Managing Director van Citihub Digital, heeft het diverse team van technologen en industriespecialisten van Cityhub Digital diepe kennis van de financiële dienstverlening en kapitaalmarkten. Te denken valt aan ruime expertise in en kennis over app-ecosystemen en over security, risk en compliance vereisten.

Door zich aan te sluiten bij het veel grotere Synechron, zal het consultancybureau nu meer waarde aan zijn klanten kunnen leveren, internationaal kunnen uitbreiden door Synechrons wereldwijde footprint, zijn werknemers kunnen voorzien van persoonlijke groei en carrièremogelijkheden, en tot slot zijn operaties kunnen professionaliseren. “Synechron is de beste partner om naar een hoger niveau te tillen”, aldus Allison.

De topman voegt toe: “We waren onder de indruk van de investeringen die Synechron heeft gedaan in zijn Financial Innovation Labs (FinLabs) in belangrijke financiële markten (waaronder in Amsterdam), zijn R&D-inspanningen en zijn Accelerators om de financiële sector te leiden op gebieden als AI, Data Science, InsurTech, WealthTech, RegTech en Blockchain.” 

Voor Synechron betekent de toevoeging met Cityhub Digital dat het bedrijf een bekroond team aan zijn gelederen mag toevoegen. Naast Synechron, werd ook Cityhub Digital tussen 2018 en 2020 door Financial Times en Statista benoemd tot een van de top consultancybureaus van de UK.

Met de overname versterkt Synechron vooral zijn dienstenaanbod op het gebied van bedrijfsmodeltransformaties (voor de financiële sector), cloud-ondersteuning, cybersecurity en applicatiemodernisering.

Volgend op de integratie, zullen de twee bedrijven gezamenlijk veel van de grootste merken binnen de financial services markt gaan bedienen, waaronder 9 van de top-10 wereldwijde banken, en diverse Fortune 500 bedrijven. 

Overnames

De overname van Cityhub Digital is de eerste deal sinds 2016, toen Synechron Cityfront Group kocht, waarmee het 100 consultants toevoegde aan zijn team in Londen en Parijs. In de 18 maanden voorafgaande aan die deal, sloot Synechron nog vier deals: Hatstand en Crossbridge in de UK, usable in de VS en Team Trade in Frankrijk.

In 2013 werd het Nederlandse adviesbureau Double Effect overgenomen, dat een springplank vormde voor Synechrons intrede in het de consultancydomein.